Kassam’dan Uyarı: Aksa’ya Saldırı Küllerin Altındaki Koru Harekete Geçirecek

Kassam’dan Uyarı: Aksa’ya Saldırı Küllerin Altındaki Koru Harekete Geçirecek

Kassam’dan Uyarı: Aksa’ya Saldırı Küllerin Altındaki Koru Harekete Geçirecek

İslamî Direniş Hareketi (Hamas)’ın askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları sözcüsü Ebu Ubeyde, düşmanın Mescidi Aksa’ya saldırma ve Kudüs’e savaş açma cüretini göstermesinin küllerin altındaki kor ateşi harekete geçireceğini ve intifadayı tutuşturacağını söyledi.

Twitter hesabından açıklama yapan Ebu Ubeyde, “Siyonistlerin Mescidi Aksa ve Kudüs saldırılarına karşı koyup püskürtmenin düşman liderlerinin uykusunu kaçıracak ve Allah’ın izniyle yeni kahramanlıkları doğuracaktır” dedi.

Dün akşam Ramallah yakınlarındaki Halamiş yerleşkesinde meydana gelen feda eyleminde 3 Siyonist yerleşimci hayatını kaybetti, biri de ağır yaralandı.

Mescidi Aksa’ya destek için dünkü Cuma Öfkesinde 3 Filistinlinin şehit olması ve 400’den fazla kişinin de yaralanmasından sonra dünkü eylemin meydana gelmesi dikkat çekti.

Geçen hafta meydana gelen feda eyleminde sonra Mescidi Aksa kapılarını kapatan işgal güçleri Cuma namazının kılınmasını engelledi. Daha sonra camiyi açan işgal güçleri Filistinlilere elektronik kapılardan geçmek şartıyla Mescidi Aksa’ya girebileceklerini ifade etti. Elektronik kapı uygulamalarını reddeden Filistinliler, dün çevre belde ve köylerden gelenlerle Mescidi Aksa kapılarında namaz kıldılar ve uygulamaları protesto ettiler.

Yapılan barışçıl gösterilere saldıran işgal güçleri 3 kişiyi şehit etti ve 400’den fazlasını da yaraladı.