Kassam'dan Mesaj Var

Kassam'dan Mesaj Var

El-Kassam Tugayları: İşgal bitinceye kadar saldırılarımız devam edecek

Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları, düşman saflarının arkasına geçerek saldırmanın işgal son buluncaya kadar devam edeceğini ifade etti.

2014 savaşında düşman saflarının arkasına geçip göğüs göğse çarpışan ve Nahıl Uz Operasyonu olarak tarihe geçip düşmanın içine korku salan operasyonun yıldönümünde El-Kassam Tugayları üç boyutlu bir video görüntüsü yayınladı.

El-Kassam Tugayları’nın yayınladığı görüntüde, kendisine bağlı mücahitlerin Gazze’nin doğusunda yer alan Şucaiye bölgesinin doğusundaki Nahıl Us askeri noktasına sızdıkları, karşılarında 9 mücahidi gören işgal askerlerinin sağa sola kaçıştıkları görülüyor. 

El-Kassam Tugayları bu operasyonda 10 işgal askerini öldürdüklerini ve silahlarına el koyduklarını belirtirken, mücahitlerin tünellerden nasıl ortaya çıkıp baskın yaptıklarını ve çarpıştıklarını da gösteriyor.

İkinci görüntüde ise, operasyondan birkaç gün önce mücahitlerin nasıl gözlem yaptıkları anlatılıyor.

El-Kassam Tugayları internet sitesinde yaptığı açıklamada, El-Kassam Tugaylar’nın bu operasyonda çok hassas kameralar kullandığını ve kameraların operasyonun başarılı geçmesinde etkili olduğunu hatırlatarak, düşman askerlerinin mücahitlerin ayakları altında ezilirken çıkardıkları çığlıkların duyulduğunu açıkladı.

İşgal ordusu, Nahıl Uz Operasyonunu uzun süre gizli tutarken ve kayıplarını açıklamazken, Siyonist ordu sözcüsü, Nahıl Uz askeri noktasına yapılan operasyonun son derece tehlikeli olduğunu söylemişti.