Kassam Tugayları'ndan İsrail'e tehdit

Kassam Tugayları'ndan İsrail'e tehdit

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail'in Gazze'ye saldırı tehditlerinin, kendilerini yıldırmayacağını açıkladı.

İzzeddin el-Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, düzenlediği basın toplantısında, İsrail'in bölgeye saldırı düzenleyeceğinin işaretini aldıklarını belirterek, "Direnişçilerimiz, mücahitlerimiz ve tüm halkımız dikkatli ve hazır olmalıdır. Biz, her ihtimale hazırız" dedi.
"İsrail'in Gazze'ye saldırı tehditleri, bizleri yıldırmayacak, aksine hedeflerimizi gerçekleştirme yoluna sevk edecek" diyen Ubeyde, "Tehditler, bizim sözlüğümüzde intikam saatinin yaklaşması, onlara iyi bir ders verilmesi anlamına gelir" ifadesini kullandı.
Görevlerinin Filistin halkını korumak olduğunu söyleyen Ubeyde, şunları kaydetti:
"Bizim, halkımızı, topraklarımızı ve kutsalımızı korumaktan, işgalcilerle mücadele etmekten başka üstlendiğimiz bir rol yok. Kudüs'te ve Batı Şeria'da halkımıza karşı yapılan barbarca saldırılar karşısında elimiz bağlı oturacak değiliz. Batı Şeria'da gözaltı operasyonlarının sürmesi, İsrail hapishanelerinde Filistinli esirlerin tutulmaya devam edilmesi ve Gazze'deki abluka, çatışmaların alevlenmesine yol açacak."
İsrail yönetimi, 12 Haziran'da Batı Şeria'daki Gush Etzion yerleşim biriminde kaybolan 3 Yahudi yerleşimci gencin kaçırıldığını iddia etmiş, bundan Filistin yönetimini sorumlu tutmuştu. Bu kişilerin bulunması için İsrail Parlamentosu, orduya operasyon yapma dahil geniş yetkiler vermişti.
Ordu birlikleri de o tarihten bu yana Batı Şeria'da baskınlar düzenleyip, aralarında Filistin Meclis Başkanı Aziz Duveyk, milletvekilleri, eski bakanlar ve Hamas üyelerinin de bulunduğu 650'ye yakın kişiyi gözaltına almış, Gazze'ye hava saldırıları düzenlemişti.
Kaynak: AA