Kassam Tugayları Öncelikli Planlarını Açıkladı

Kassam Tugayları Öncelikli Planlarını Açıkladı

İslami Direniş Hareketi (Hamas)'ın askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugaylar...

İslami Direniş Hareketi (Hamas)'ın askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları, yaptığı açıklamada, Gazze Şeridi'ne uygulanan ablukanın direnişi esirleri işgal zindanlarından kurtarma görevinden alıkoyamayacağını söyledi.

İzzeddin El-Kassam Tugayları sözcüsü Ebu Ubeyde, Esir Günü münasebetiyle yaptığı açıklamada, esirler davasının direniş için Kudüs, topraklar ve mülteciler davaları gibi önceliğe sahip olduğunu belirtti.

Esirleri özgürlüklerine kavuşturma hedefinin siyasi ve askeri değişimler arasında kaybolup gitmediğini, İzzeddin El-Kassam Tugayları'nın stratejisinin sabit olduğunu ve Filistin insanını işgalcinin pençesinden kurtarmayı hedeflediğini ifade eden Ebu Ubeyde, esirleri kurtarmak için her şeyi yapmaya hazır olduklarını bildirdi.

İşgal zindanlarının kapılarının Filistin halkının azmi ve iradesi karşısında tahtadan çöpler gibi kırılacağını kaydeden Ebu Ubeyde, tüm baskılara ve direnişi yok etme çabalarına rağmen Filistin direnişinin ayakta olduğunu ve her türlü engele karşı yeni metotlar geliştirdiğini söyledi.

İşgalcinin güvenlik stratejisini Filistin insanını aşağılamak ve manevi olarak çökertmek üzerine kurduğunu ifade eden Ebu Ubeyde, direnişin işgal askeri esir alma planlarının işgal güçlerini endişeye sevk ettiğini ve işgal askerlerinin korku içinde yaşadıklarını belirtti.