Kassam Tugayları Esir Askerlerin Ailelerine Çağrıda Bulundu

Kassam Tugayları Esir Askerlerin Ailelerine Çağrıda Bulundu

Hamas’ın bir kanadı olan İzzeddin Kassam Tugayları; Siyonist Rejimin, esir askerlerin aileleri, anneleri ve kamuoyu karşısında askerlerinin akıbetinin ne olduğu hakkındaki gerçeği itiraf etmesini söyledi.

Kassam Tugaylarına yakın bir kaynak, Siyonist Ordusunun “İsrail tarafından esir alınan askerlerin öldürülmesi” yasasını kaldırmasının, düşmanın taktik ve stratejisinin başarısız olduğunu ve Filistin direnişinin başarısını gösterdiğini vurguladı.

Siyonist bir kaynak, savaşlarda ve askeri operasyonlarda Siyonistler tarafından esir alınan askerlerin öldürülmesi yasasının başarısız olduğunu bildirdi.

İsrail’in, siyasi ve güvenlik kabinesinin Kassam Tugayları tarafından esir alınan İsrailli askerlerin serbest bırakılma yollarının incelenmesi için bir komite oluşturmasına dayalı aldığı son kararla ilgili olarak, Kassam Tugaylarının önemli komutanlarından biri şu ifadelerde bulundu: “Düşman boşuna çaba sarf edip zaman harcamasın.

Direnişin elinde bulunan esirlerinin kategori şeklini yeniden gözden geçirme kararı alan düşmana, bu sınıflandırmayı yeniden gözden geçirmesini ve değiştirmesini ve aynı zamanda askerlerin akıbetinin ne olduğu gerçeğini bu askerlerin aileleri, anneleri ve kamuoyu karşısında itiraf etmelerini öneriyorum.

Ben Siyonist askerlerin ailelerine, İsrail’in, evlatlarının akıbetini gizleme eylemine karşı öfke ve tepkilerini göstermelerini tavsiye ediyorum.”

Siyonist Rejim esir takası tazminatını kabul etmelidir

Hamas şunları söyledi: “Siyonist Rejimin esir alınan askerleri hakkında ücretsiz hiçbir bilgi verilmeyecektir. Yeni esirler hakkındaki söz konusu anlaşma, Şalit karşılığında Siyonist Hapishanelerinden serbest kalan Filistinlilerdir ama bu rejim 2014 yılında Gazze’deki 51 günlük savaştan önce onları bir kez daha tutuklamıştır.”

Hamas’ın siyasi aktivistlerinden olan Hazım Kasım şu açıklamalarda bulundu: “Bu hareket Gazze’deki Siyonist esir askerler hakkında Siyonist Rejime ücretsiz hiçbir bilgi vermeyecektir ve bu rejim yeni esirler hakkında her türlü müzakereden önce, Şalat Anlaşması sonrası, yeniden tutukladığı esirleri serbest bırakmalıdır.

Esirlerin serbest bırakılması Hamas’ın önceliklerindendir. Hamas için onurlu bir esir değişiminden başka bir seçenek yoktur.

Bu hareket yeni esir değişimi için şartlarını ve duruşunu korumaktadır ve bu değişime hangi tarafın müdahale ettiğinin ve Hamas’ın onunla ilişkisinin derinliğinin bir önemi yoktur.

Daha önce de Siyonist esir Şalat karşılığında bin Filistinli esirin serbest bırakıldığı esir değişiminde, Hamasla güçlü ve geniş ilişkileri bulunan kişilerin aracı olmasına rağmen, Hamas şartlarında ısrar etti.

Hamas ve Gazze sakinleri Siyonist Rejimin savaşları ve ablukası sonucu büyük sıkıntılara katlanmıştır. Bu yüzden Hamas onurlu bir esir değişimi anlaşmasından başka bir şeyi kabul etmeyecektir.

Hamas esir değişimi konusunda aracı olmaya hazır tarafları ve bu hareketle güçlü ve kardeşlik ilişkisi bulunanları birbiriyle kıyaslayamaz. Hamas, bu hareketin şartlarını dikkate alarak esir değişimini sağlayacak her türlü arabuluculuğu desteklemektedir. Mısır’ın esir değişiminde arabuluculuk görevini üstlendiği gibi.’

Hamaslı bu siyasi aktivist Siyonist Rejim Başbakanı Binyamin Netanyahu’yu esir değişimi davasında dolandırıcılıkla suçlayarak, Binyamin Netanyahu’nun İsrailli esir askerlerin ailelerini oyuncağı haline getirdiğini söyledi ve sözlerine şunları ekledi:

‘Çünkü bu davayı sonlandırmak için Hamas’la yeni esir değişimi yapmaktan başka çaresinin olmadığını biliyor ve diğer bir konu da yalan vaatler ve Netanyahu bu vaatlerle İsrailli esir askerlerin ailelerini kandırıyor.

Ne zaman Siyonist Rejim Gazze’deki esir askerlerinin serbest bırakılması karşılığı bir tazminat ödemeye hazır olursa, o zaman yeni esir değişimi gerçekleşecektir.’
Siyonist Gazete Yedioth Ahronoth, dün, Siyonist bir yetkiliden şunları aktardı:

‘Siyonist Rejim dolaylı olarak Hamas ile Siyonist esirlerin serbest bırakılması için temas kurdu ve Hamas yeni esir değişiminin, 2014 yılındaki 51 günlük Gazze savaşında 3 Siyonist yerleşimcinin öldürülmesinin ardından esir alınan 50 Filistinlinin serbest bırakılmasına bağlı olduğunu söyledi.’

Bu gazete, Hamas’ın sadece bu esirler serbest bırakıldığı takdirde yeni esir değişimi için müzakereye hazır olduğunu ve Siyonist esir askerlerin, çok sayıda Filistinli esirin serbest bırakılması karşılığında verileceğini açıkladı.