Kassam: Kayıp Asker Nerede Bilmiyoruz ?

Kassam: Kayıp Asker Nerede Bilmiyoruz ?

Büyük bir ihtimalle grup askeri esir almış ve daha sonra saldırıya uğramıştır...

İslamî Direniş Hareketi (Hamas)’ın askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları kayıp Siyonist askerle ilgili bir bilgiye sahip olmadıklarını, askerin nerede bulunduğunu ve nerede gizlendiğini bilmediklerini, büyük bir ihtimalle işgal güçlerinin Rafah’ı bombalarken öldüğünü belirtti.
 
El-Kassam Tugayları konuyla ilgili olarak bugün (02 Ağustos Cumartesi) basın açıklaması yaptı. Filistin Enformasyon Merkezi'ne ulaşan açıklamada El-Kassam Tugayları, yaptığı araştırma neticesinde şu hususlara vardığını belirtti:

Bir: Dün (Cuma) sabah erken saatlerde meydana gelen olay şöyle gelişti. İşgal güçleri ilan edilen 72 saatlik insani ateşkesi fırsat bilerek karanlıkta yaklaşık iki kilometreden fazla Rafah bölgesinde içeri girdi. Kanaatimize göre bölgede bulunan direniş mücahitleri de işgal güçlerine karşı koymuş ve çatışma başlamıştır. Çatışmalar saat 07:00 civarında başlamış. Yani ateşkesin bir saat öncesinde. Saat 10:00 olduğunda işgal uçaklarıyla işgal tankları bölgeyi yoğun bir şekilde bombalamaya bailadı. İşgal güçleri, kayıp askerini bulmak için bunu yaptığını duyurdu. Bu açıkça bir ateşkes ihlalidir.

İki: İşgal askerleriyle çatışmaya giren grupla iletişimimiz kesildi. Onların hepsinin çatışmada ve bombardımanda şehit olduklarını düşünüyoruz. Düşmanın kayboldu dediği askerin de onlarla birlikte öldüğünü sanıyoruz. Büyük bir ihtimalle grup askeri esir almış ve daha sonra saldırıya uğramıştır.

Üç: El-Kassam Tugayları şu ana kadar kayıp askerin nerede ve ne durumda olduğuyla ilgili bir bilgiye ulaşamamıştır.

Dört: Ateşkese arabuluculuk yapan tarafa insani ateşkeste Siyonist şehir ve beldelere karşı operasyonu durduracağımızı, Gazze’ye karşı yapılan sızma veya saldırılara karşılık vereceğimizi ve bu konuda ateşkesin olamayacağını ilettik. Ateşkes esnasında Gazze’ye girmeye çalışacak düşman askerler mutlaka bizim mevzilerdeki mücahitlerle karşılaşacak ve neticede çatışma yaşanacaktır.  fiem