Kassam İsrail'i Pişman Edeceğiz

Kassam İsrail'i Pişman Edeceğiz

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları liderlerinden Ebu Muaz, "İsrail askerlerine sürprizler hazırlandı. İsrail, Gazze'ye girdiğine pişman olacak" dedi.

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas)'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın, Gazze'ye kara saldırısı başlatan İsrail ordusuna roketlerin yanı sıra pusu kurarak ve keskin nişancılarla karşılık vereceği bildirildi. Kassam Tugayları komutanlarından Ebu Muaz, "İsrail askerlerine sürprizler hazırlandı. İsrail, Gazze'ye girdiğine pişman olacak" ifadelerini kullandı.

AA'ya konuşan Kassam Tugayları liderlerinden Ebu Muaz, direniş güçlerinin İsrail askerleriyle mücade için planlar yaptığını vurguladı.

Ebu Muaz, "Direniş grupları, Gazze'nin coğrafi yapısından yararlanarak, yeraltında operasyonlar hazırladı. Roketlerin yanı sıra keskin nişancılar ve pusularla karşılık vereceğiz. İsrail askerlerine sürprizler hazırlandı. İsrail, Gazze'ye girdiğine pişman olacak" dedi.

Öte yandan Gazze'deki Filistin Güvenlik Akademisi İsrail uzmanı Naci el-Batte, "Kassam Tugayları, kara harekatına karşı askeri bir plan hazırladı. İsrail askerleri, roketlerle birlikte keskin nişancıların hedefi olabilirler, ayrıca kurulan tuzaklar ve pusu ateşleriyle de karşılaşabilirler" diye konuştu.

Batte, "Filistin direnişi gün geçtikçe farkedilir bir şekilde gelişti. İsrail'in şu an Gazze'de önünü göremiyor. Yer altında İsrail'i bekleyen başka bir Gazze var. Bu nedenle İsrail, geri çekilmeye zorlanacak" ifadelerini kulandı.

Gazze'de yayımlanan "Filistin" gazetesi yazarı ve siyasi analist ve Fayez Ebu Şemmale de makalesinde, "Kassam Tugayları, bu sefer daha sistematik hareket edecek. İsrail, Hamas'ı ateşkese zorlamak için kara harekatı başlattı ama kendisini neyin beklediğini bilmiyor. Şu an Gazze'de siviller kadın ve çocuklar hedef alınıyor ama Filistin direniş grupları ortalıkta gözükmüyor, yer altına çalışmalarını yürütüyorlar" ifadelerine yer verdi.

İsrail Başbakanlık Sözcüsü Ofir Gendelman, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun, İsrail ordusuna, Gazze'den İsrail'e uzanan tünellerin vurulması amacıyla kara harekatı başlatılması emrini verdiğini açıklamıştı. İsrail ordusuna ait zırhlı araç ve tanklar Gazze'nin kuzey ve güneydeki bazı kentlerine girmiş, ordu ile Filistinli silahlı gruplar arasında çatışmalar başlamıştı.

 
Kaynak: AA