Kaşmir'de Müslümanlara İşkence

Kaşmir'de Müslümanlara İşkence

Hindistan askerinin hedef alarak başından vurduğu 25 yaşındaki Keşmirli Müslüman Asif İqbal'in şehid olmasının ardından başlayan gösterilere Hintli asker ve polislerce müdahale ediliyor.

Hindistan askerinin Keşmir'deki zulmü devam ediyor. Yaklaşık 10 gün önce düzenlenen silahlı saldırıda şehid olan Asif İqbal'in ardından başlayan olaylar devam ediyor. Polisin saldırılarında onlarca Müslüman yaralandı.

Keşmirli Müslümanların, İqbal'in şehid edilmesinin ardından şehrin kuzeyinde düzenlediği gösterilere Hintli polisler müdahale ediyor.

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre, Hindistan ordusu kuzey Keşmir sınırındaki ve Hindistan ile Pakistan arasındaki fiilen sınırlanmış Kapwara bölgesinde Thindpura kasabasında bölgedeki mücahitlere yönelik pusu kurdu.

Bu saatlerde, 25 yaşındaki Asif İqbal, rahatsızlanan bir komşunu aracıyla hastaneye taşımak için evinden ayrıldığı sırada başından vurularak şehid edildi.

Olayın yayılmasından kısa süre sonra, yakın köylerden gelen Müslümanlar, bölgede çatışmaları tetikleyen Hindistan karşıtı sloganlar atarak sokaklarda gösterilere başladı. Keşmirli Müslümanlara saldıran Hindistan polisi onlarca kişiyi yaraladı.

İqbal'in şehid edilmesinin ardından başlayan protestoların daha fazla yayılmaması için Keşmir'de mobil internet servisi de kapatıldı.

Bölgede insan hakları alanında çalışan Avukat Parvez İmroz, verdiği demeçte, "Olay Keşmir'de hesap verebilirlik olmadığını ve cinayetlerin devam edeceğini gösteriyor." diyerek, "Kuvvetler burada muafiyetten hoşlanıyor, bu olaylar gerçekleşecek, çünkü geçen hafta bir kadın ordu tarafından öldürüldü ve şimdi bu şoför öldürülüyor. Hesap verme sorumluluğu olmadığı sürece bunlar devam edecek." ifadelerini kullandı.

İqbal'in şehid edilmesiyle ilgili açıklama yapan Hindistan polisi ise İqbal'in ölümünün "yanlış kimlik" vakasından kaynaklandığını belirtti. (İLKHA)

Kadınlara yönelik meslek edindirme ve eğitim merkezi açıldı