Kasım Süleymani'den Kendisinden Bahseden O Filme İtiraz

Kasım Süleymani'den Kendisinden Bahseden O Filme İtiraz

İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Tümgeneral Kasım Süleymani, 'General' adlı filmde kendisinden de bahsedilecek olmasından duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.

İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Tümgeneral Kasım Süleymani, 'General' adlı filmde kendisinden de bahsedilecek olmasından duyduğu rahatsızlığı, üzüntüyü ve sitemi dile getirdi.
 
Tümgeneral Süleymani, filmin hazırlık çalışmalarını yürüten Yönetmen Seyyid Said Hüseyinpur'a hitaben kaleme aldığı mektupta, "Kutsal savunmayla (İran-Irak savaşı) ilgili hatıraları bile yazmaktan çekiniyorum, kaçınıyorum. Şahsımla ilgili film çekilmesine nasıl razı olabilirim?" ifadesini kullandı.
 
Topluma örnek olacak çok sayıda şehit ve şahsiyetler olduğuna dikkati çeken Süleymani, "Haberi duyduğumda gerçekten utandım. Akıbetinden korkan biri hakkında böyle çalışma yapılmasının ne zarureti olabilir ki?" diye yazdı.
 
Kendisini 'küçük ve çok zayıf bir asker' olarak tanımlayan Süleymani, Allah'ın lütfu olmadan hiçbir başarının elde edilemeyeceğini kaydetti.
 
Tümgeneral Süleymani, sosyal medyada hakkındaki ifade ve değerlendirmelerde aşırıya kaçılmasına da itiraz ettiğini belirtti, bunun ülke emniyeti ve siyasetine zarar verdiğini dile getirdi.
 
Yönetmen Seyyid Said Hüseyinpur, Tümgeneral Süleymani'nin cephelerdeki hayatının da işlendiği 'General' adlı filmin çekimleri için hazırlıkların sürdüğünü açıklamıştı.
 
Hüseyinpur, Kudüs Gücü'nün uluslararası operasyonları ve Süleymani komutasındaki direniş güçlerinin Beyt'ül Mukaddes'i fethinin ana konuyu oluşturduğunu ifade etmişti.
 
Filmin senaryosunda IŞİD ile siyonist rejimin yok oluşuna tanık olunacağını belirten Hüseyinpur, senaryo yazım çalışmalarının devam ettiğini, filmin 1,5 yıl içinde vizyona gireceğini söyledi.
 
Kaynak: on4 haber