Kasım Süleymani'den İsmail Haniye'ye Tebrik Mektubu

Kasım Süleymani'den İsmail Haniye'ye Tebrik Mektubu

İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Tümgeneral Kasım Süleymani, Hamas’ın yeni lideri İsmail Haniye’ye tebrik mesajı gönderdi.

İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Tümgeneral Kasım Süleymani, Hamas’ın yeni lideri İsmail Haniye’ye tebrik mesajı gönderdi. 

İran Devrim Muhafızları Kudüs Ordusu Komutanı Tümgeneral Kasım Süleymani’nin 8 Mayıs tarihinde Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye’ye gönderdiği mektup şu şekilde:

Bismillahirrahmanirrahim

'Biz ise istiyorduk ki yeryüzünde ezilmekte olanlara (mustazaflara) lütufta bulunalım, onları önderler yapalım ve onları varisler kılalım.' (Kasas Suresi 5. Ayet)

Aziz ve Muhterem Kardeşim Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye ( Ebu’l İbad)!

Selamun Aleykum ve Rahmetullahi ve Berekatuh

Sizin; Hamas hareketinin iç ve dış organlarının katıldığı başarılı bir seçim döneminin ardından Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas’ın siyasi büro başkanlığına, aziz mücahit Yahya Sinvar’ın Hamas’ın Gazze liderliğine ve ayrıca mücahit kardeşlerimizden bir kaçının siyasi büro üyeliklerine seçilmiş olmaları haberi bizi çok sevindirdi.

Allah-u Teala’dan, özellikle İslam ve Arap ümmetinin zor bir süreçten geçtiği, dünya istikbarının ve Siyonist Rejimin ümmeti ortadan kaldırmak için var güçleriyle saldırdıkları bu hassas dönemde söz konusu seçimin mücahit ve muhlis Filistin milleti için arkadaşlarınıza hayırlar getirmesini niyaz ediyoruz.

Bu girişimler, İslam düşmanlarının gece-gündüz çalışarak İslam ümmetini Filistin davasından uzaklaştırıp Kudüs’ümüzü elimizden almak istedikleri ve zayıf iradeli dostlarımızın bu planlardan gafil oldukları bir zaman diliminde gerçekleşmektedir.

Ayrıca, sadece büyük adamların zor şartlarda büyük işler yapmaya kadir olacağını bildiğimizden dolayı, sizin akıllıca müdüriyetinizde daha aydınlık bir geleceğe, Filistin’in dahili problemlerinin çözüldüğüne, bu siyasetle uyumlu olarak Filistin ailesinin işlerinin yoluna girdiğine, Hamas’ın cihat yolu üzerinde direnişinin kökleştiğine, Hamas’ın kendisiyle aynı safta çarpışan direniş ekseninin diğer üyeleriyle arasındaki dayanışmanın güçlendirildiğine şahit olacağımıza inanıyorum. Böylece Filistin meselesi dünya Müslümanları, müminleri ve özgürlükçüleri nezdinde hak ettiği o yüce konuma yükselecektir.

Biz, her zaman, hepimizin Filistin davasına sahip çıkmamız gerektiğini, aziz Filistin milletinin ve mukaddes Filistin davasının başkalarının ve suni gündemlerin kurbanı olmasına müsaade edilmemesini vurguluyoruz.

Her daim cihat yolunun aydınlığında yürümenizi ümit ediyor ve Allah-u Teala’dan sizi başarılı kılmasını, Mescid-i Aksa’nın ve tüm Filistin topraklarının Filistinli kahramanların eliyle kurtuluncaya kadar yorulmak bilmeyen cihat ve direniş dolu çabalarınızı bereketlendirmesini ve tıpkı geçmişte olduğu gibi Kudüs’ün Müslümanların ve Hristiyanların ibadet mekanı olarak kalmasını niyaz ediyoruz.

            'Zafer Aziz ve Hakim olan Allah’tandır' (K. Kerim)

       Esselamu aleykum ve Rahmetullahi ve Berekatuh

                                                             Kardeşiniz Kasım Süleymani

                                                                8 Mayıs 2017  

Kaynak : kudusgunu.com