Kasım Süleymani Ve 15 Temmuz

Kasım Süleymani Ve 15 Temmuz

'Kasım Süleymani 15 Temmuz'da darbeyi engelledi' (Video-Haber)

Geçtiğimiz aylarda TV5’te Buluşma Noktası adlı programa katılan Şirin, "Cumhurbaşkanı Erdoğan, Süleymani’nin 15 Temmuz’da Türkiye için ne yaptığını biliyor" dedi.

"Süleymani'nin katledilmesi İran'da karşılıksız kalmayacaktır" diyen Şirin, İranlı generalin 15 Temmuz'daki rolüyle ilgili şöyle konuştu: "15 Temmuz darbe girişimin akamete uğratılması için kim ne yaptıysa ondan daha fazlasını yapan kişinin adı Kasım Süleymani'dir. Türkiye'de Amerika ve İsrail projeleri gerçekleşmesin diye, çiftçisinden Reis-i Cumhuruna, vatan savunması önce kime düşer, yani İran'ın Kirmanlısına mı düşer, Ankaralısına Konyalısına mı düşer? Ama ne yaptı Kirmanlı Süleyman? 'Benim göğsümü ezip geçmedikçe, Türkiye'de bu amacına ulaşamayacaksın' dedi."

"15 Temmuz'da hiç kimse Süleymani kadar mücadele etmedi"

"15 Temmuz hak batıl savaşında tarihin dönüm noktalarından biridir" ifadelerini kullanan Şirin, Süleymani'nin darbeyi püskürtmek için herkesten çok çalıştığını savundu:

"Diyorum ki, bu ülkenin en vatanseveri apoletlisinden kravatlısına, 80 milyona soru soruyorum; sizin vatanseverliğiniz Kasım Süleymani kadar var mıdır? Yoktur, hayal dahi kuramazsın, böyle bir denklem kuramazsın."

"Erdoğan ne söylediğimi biliyor"

Nureddin Şirin ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Süleymani'nin darbe girişimin engellenmesindeki rolünün farkında olarak konuştuğunu söyledi:

"Ne dediğimin, sözlerimin nereye gittiğini bilerek söylüyorum. Bu sözlerimin hangi mahfillerde kayda alındığını bilerek söylüyorum. Kasım Süleymani İran için şunu yaptı bunu yaptı demiyorum. Türkiye için… Bakınız sayın Erdoğan, yaptığı değerlendirmede onun ne anlama geldiğini kendisi anlattı. Çünkü, biliyor tanıyor. Onun üstünde zaten bir kişi var, rehberdir. Böyle bir kişinin öldürülmesi elbette İran’da karşılıksız kalmayacaktır.” (TV5)