Kaşıkçı'ya Tuzak mı Kuruldu ?

Kaşıkçı'ya Tuzak mı Kuruldu ?

ABD Kaşıkçı'ya Tuzak Kurdu İddiası

Suudi rejiminine muhalif görüşleriyle bilinen The Washington Post gazetesi yazarı Cemal Kaşıkçı’nın boşanma belgelerini almak için önce Washington’daki Suudi Arabistan büyükelçiliğine gittiği, ancak İstanbul’daki başkonsolosluğa yönlendirildiği ortaya çıktı.Kaşıkçı, 2 Ekim’de evlilik işlemleri için İstanbul’daki Suudi başkonsolosluğa gitmişti. Kaşıkçı’nın neden İstanbul’daki temsilciliğe gittiği yanıt aranan sorulardan biriydi. Zira söz konusu belgeler Kaşıkçı’nın yaşadığı ABD’deki Suudi büyükelçiliğinden da alınabilirdi.

 

Amerikan NBC kanalın konuşan Kaşıkçı’nın arkadaşları karanlıkta kalan bu soruya yanıt getirdi. Arkadaşları, gazetecinin söz konusu belgeler için gittiği Washington’daki Suudi Arabistan büyükelçiliğinden, Türkiye’deki başkonsolosluğa yönlendirildiğini söyledi. Başka bir arkadaşıysa İstanbul’a yönlendirilen Kaşıkçı’nın bir tuzağa çekildiğinden nişanlısının da kuşkulandığını aktardı.

Son olarak bugün Suudi Arabistan, Kaşıkçı’nın kaybolmasına ilişkin soruşturma kapsamında İstanbul başkonsolosluğunun incelenmesine izin vermişti.