Karayılan'dan Müzakere Çağrısı

Karayılan'dan Müzakere Çağrısı

PKK yöneticilerinden Murat Karayılan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çağrıda bulunarak, ''Dolmabahçe görüşmeleri çerçevesinde müzakereler için hazırız'' dedi.

KCK Yürütme Konseyi üyesi Murat Karayılan Newroz dolayısıyla bir televizyon kanalına açıklamalarda bulundu.

Karayılan,"Eğer Tayyip Erdoğan ve AKP bu katliamcı, ırkçı tavrından geri adım atarsa, Newroz yeni bir atılım ve çözümün gelişmesine vesile olabilir" dedi. 

MÜZAKERELER BAŞLASIN

''Dolmabahçe anlaşması çerçevesinde müzakerelerin başlamasına, hareket olarak hazır olduğumuzu belirtiyoruz" diyen Karayılan, "En güçlü dönemimizi yaşıyoruz. İrademizi ortaya koyarsak, düşman geri adım atacaktır. O zaman çözüm ve barış gerçekleşir" ifadesini kullandı. Murat Karayılan'ın yaptığı açıklamalar şöyle:

YASAKLANAN YERLERDE KUTLAMA YAPILACAK

Yasaklanan yerlerde de kutlama yapılacaktır. Çünkü bu bizim geleneğimizdir. Halkımız devletin yaklaşımını değil, kendi tutumunu esas almalı, Newrozu'nu kitlesel ve coşku ile kutlamalıdır. Zaten tarihin her döneminde, yasaklamalara rağmen halkımız Newroz'da alanlara inip bayramını kutlamıştır. Bu meşrudur. Nasıl ki eskiden yasaklara rağmen kutlamalar gerçekleşti, şimdi de kutlamalar olacaktır.

BİZ ÇÖZÜM İÇİN HAZIRIZ!

Eğer Tayyip Erdoğan ve AKP bu katliamcı, ırkçı tavrından geri adım atarsa, Newroz yeni bir atılım ve çözümün gelişmesine vesile olabilir. Bu temelde beklenti içinde olanlara; Önder Apo'nun özgürlük koşulların sağlanması ve izleme heyeti gözetimi altında Dolmabahçe anlaşması çerçevesinde müzakerelerin başlamasına, hareket olarak hazır olduğumuzu belirtiyoruz.

PKK HENÜZ ŞEHİR SAVAŞINA BAŞLAMADI

Bazıları PKK'nin şehir savaşına başladığını söylüyor. Hayır PKK şehir savaşına henüz başlamış değil. Gençlere, halka yönelen AKP'ye karşı, halk polislerin mahallelerine girmesini engellemek için masumane bir şekilde hendek kazdı ve panzerlerin geçmesini önledi.