Karar'dan Erdoğan'a "Ambargo" Ziyareti

Karar'dan Erdoğan'a "Ambargo" Ziyareti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Karar Gazetesi yazarları Mustafa Karaalioğlu, Akif Beki ve Ankara Temsilcisi Yusuf Ziya Cömert'i Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda kabul etti.46365

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Karar Gazetesi yazarları Mustafa Karaalioğlu, Akif Beki ve Ankara Temsilcisi Yusuf Ziya Cömert'i Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda kabul etti.
 
Görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Karar yazarlarıyla sohbet ettiği aktarıldı.
 
Karar gazetesinin haberine göre bir buçuk saat süren görüşmede Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Dr. Hasan Doğan ile Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun da hazır bulundu.
 
Geçen aylarda adı sıkça AK Parti içindeki muhalefetle anılan Karar gazetesi, ekonomik olarak baskı altında olduğunu belirterek bir açıklama yayımlamıştı.
 
O açıklamada, “Sadece reklamveren durumunda bulunan kamu kuruluşları değil, bütün özel sektör şirketlerinin gazetemize ilan vermesi açıkça engellenmektedir. Reklamverenler ve ilan-reklam dağıtımını yapan ajanslar Karar’a ilan verilmemesi konusunda uyarılmıştır. Bu uyarı ve tehditlerin netice almış olduğu zaten gazetenin sayfalarında kolayca görülmektedir” denilmişti.
 
Cumhurbaşkanı ile yapılan görüşmenin konusunun da gazetenin üzerindeki “ambargo” tartışmalarını görüşmek olduğu iddia edildi.