"Karar Açıkça Düşmanlık ve Siyonizme Hizmettir"

"Karar Açıkça Düşmanlık ve Siyonizme Hizmettir"

Hamas, Mısır'da Acil İşler Mahkemesi'nin Hamas hakkındaki kararının siyasi olduğunu belirtti...

İslami Direniş Hareketi (Hamas), Mısır'da Acil İşler Mahkemesi'nin hareketin faaliyetlerinin yasaklanması ve ofislerinin kapatılması yönündeki kararını eleştirerek, kararın tamamen siyasi olduğunu söyledi.

Hamas Hareketi bugün (4 Mart Salı) konuyla ilgili bir bildiri yayınladı. Filistin Enformasyon Merkezi'ne ulaşan bildiride, Hamas'ın zaten Mısır'da herhangi bir ofisi ve faaliyeti olmadığı ifade edildi.

Mahkemenin kararının Mısır'ın Filistin davasına verdiği destekten ve Filistin ile Mısır arasındaki tarihi ilişkilerden vazgeçtiği anlamına geldiğini belirten Hamas Hareketi, kararın Filistin direnişine açıkça düşmanlık olduğunu ve sadece işgal rejimine hizmet ettiğini söyledi.

Kararın Filistin halkı ve direnişi aleyhine yürütülen karalama kampanyasıyla uyumlu olduğunu bildiren Hamas Hareketi, Filistin ve Mısır halklarından, Araplardan ve Müslümanlardan, dünyanın tüm özgür insanlarından Filistin davasını ve direnişini hedef alan kararlara karşı durmalarını istedi.

Gazze'deki Filistin İçişleri ve Ulusal Güvenlik Bakanlığı da Mısır mahkemesinin Hamas Hareketi hakkında verdiği kararı kınadı. Bakanlık bugün kararın açıklanmasının ardından yayınladığı bildiride, kararın Filistin halkını ve direnişini hedef aldığını söyledi.

Kararın Filistin davasına daima sahip çıkan Mısır'ın bu rolünden vazgeçmesi anlamına geldiğini belirten Filistin İçişleri Bakanlığı, Mısır yönetimine seslenerek karardan geri adım atılmasını istedi.

Hamas Hareketi Siyasi Birimi üyelerinden İzzet Er-Reşak, kararı şiddetle eleştirerek, kararın Filistin halkını ve direnişini hedef aldığını ifade etti.

Hamas sözcülerinden Hüsam Bedran ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Mısır mahkemesinin Hamas ile ilgili kararının kararı alanlar ve destekleyenler için utanç olduğunu söyledi. Kararın herhangi bir değeri olmadığını kaydeden Bedran, Hamas'ın Mısır'da faaliyetinin olmadığını belirtti.

Filistinli milletvekili Hasan Yusuf da Mısır mahkemesinin kararına tepki göstererek, kararın hiçbir gerekçesi olmadığını ve kabul edilemeyeceğini söyledi. Kararın işgal rejiminin yararına olduğuna dikkat çeken Yusuf, kararın Mısır medyasınca yalan haberlerle ve iftiralarla yürütülen karalama kampanyasının ürünü olduğunu bildirdi.

Filistinli analist Sari Arabi, Quds Press Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada Hamas Hareketi'nin faaliyetlerinin yasaklanmasının en az Gazze'ye uygulanan abluka kadar büyük bir suç olduğunu söyledi. Arabi, Mısır'daki darbeyi destekleyenlerin bu suça ortak olduklarını belirtti.