Karantina merkezi basıldı, ebola hastaları kaçtı

Karantina merkezi basıldı, ebola hastaları kaçtı

Liberya'da karantina merkezine düzenlenen baskın sonucu ebola hastaları kaçarken hastanenin eşyaları ve tıbbi malzemeleri çalındı

iberya'da ebola virüsü kapan hastaların karantina altında tutulduğu bir hastane yağmalandı. Yağmalanma sonucu 20 ebola şüphelisi kaçarken, yağmacılar hastaneye ait eşyaları çaldı.

Ülkenin başkenti Monrovia'nın West Point ilçesinde bulunan karantina merkezine silahlı kişiler tarafından baskın yapıldı. Sayısı hakkında bilgi verilmeyen saldırganlar hastaneye ait yatak, yorgan gibi eşyalarla çok sayıda tıbbi malzemeyi çalarak kayıplara karıştı. Bu arada hastanede karantina altında tutulan 20 ebola şüphelisi de fırsattan istifade ederek kaçtı.

Hastane yetkilileri, çalınan eşyalarda kan lekeleri olduğunu ve saldırganların eşyaları kullanmaları durumunda ebola virüsü kapabileceğini söyledi.

50 bin nüfusu olan West Point ilçesinde şu ana kadar kaçan hiçbir şüpheli yakalanamadı. Şüphelilerin insanların arasına karışması halinde ilçede virüsün inanılmaz ölçüde artabileceği belirtiliyor. Ülke yetkilileri ise ilçeyi karantinaya almayacaklarını açıkladı.

İlk olarak şubat ayı içerisinde Gine'de rastlanan ebola virüsü şimdiye kadar 2 bin kişide tespit edil. Virüs nedeniyle ölenlerin sayısı ise bin 145 olarak açıklandı. En çok ölüm ise Liberya'da görüldü. Bu ülkede virüs nedeniyle 413 kişi hayatını kaybetti.