Karamollaoğlu'ndan  Ali Erbaş Ve İstanbul Sözleşmesi Tepkisi

Karamollaoğlu'ndan Ali Erbaş Ve İstanbul Sözleşmesi Tepkisi

Karamollaoğlu: Baro kendi işine baksın; Ali Erbaş'ın muhatabı İstanbul Sözleşmesi'ne imza atan iktidardır

Karamollaoğlu, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş hakkında eşcinsellerle ilgili verdiği hutbe sebebiyle suç duyurusunda bulunan Ankara Barosuna sert tepki gösterdi.

Karamollaoğlu, "toplumun değerleriyle çatışarak yol almaya çalışanlara sesleniyorum diyerek" şöyle konuştu:

"Birliğe, beraberliğe en fazla ihtiyaç duyduğumuz bu zor günlerde Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Cuma hutbesi üzerinden yeni kutuplaşmalara zemin oluşturacak tartışmalar açmak kabul edilemez bir durumdur. Aile hayatının kutsallığı, neslin muhafaza edilmesi, rüşvet yememek, devlet malına el uzatmamak, adil davranmak, insan öldürmemek gibi kurallar bizim inancımızın temelini oluşturur. Buradan, ülkede toplumun değerleriyle çatışarak yol almaya çalışanlara sesleniyorum. Bugüne kadar yaşanan hadiselerden hiç mi ders almadınız? Bu toplum, partisi, düşüncesi ne olursa olsun asgari müşterekleri özümsemiş bir toplumdur. Bu milletin değerlerini, inançlarını küçümseyemezsiniz. Bu tavırla bir yere varmanız mümkün değildir.

İktidarın yanlış yaptığı o kadar konu var ki bunları ele almadan sadece belli konularda iktidarla mücadele ediyorum derken milletle çartışmanız kimseye fayda sağlamaz. Barolar kendi işini yapmalı, adaletin tesis edilmesi için uğraşmalıdır. Keşke baro bu konuda gayret ortaya koyacağına, infaz yasasında gayret ortaya koysaydı.

Burada şu hususu da vurgulamak istiyorum. Diyanet İşleri'nin görevi bu milletin inancıyla alakalı konuları gündeme getirmektir. Bundan dolayı Diyanet İşleri Başkanı'na saldırılmasını doğru görmüyoruz.

Özellikle bu çevrelere sesleniyorum. Siz iktidarın bütün zaafiyetlerini ortadan kaldırdınız, milletle mücadeleye girdiniz. İktidarın isteidği havayı siz oluşturdunuz. Bu millet içinde farklı görüşler her zaman vardı. Bu sebeple geçmişteki yanlış tavrı devam ettirmeye çalışmak ancak kutuplaşmayı körükler. Bu milletin inancıyla herkes barışmak mecburiyetidir. Biz değerlerimizi ihya ettiğimiz zaman güçleniriz, huzura kavuşuruz ama siz bu değerleri yok saymaya kalkarsanız bu ülkeye zarar verirsiniz."

Karamollaoğlu, konuyla ilgili İstanbul Sözleşmesi'ne de değinerek şu ifadeleri dile getirdi:

"Bugün, İstanbul Sözleşmesi'ni imzalayan iktidardır. Diyanetin çağrısının mutahtabı iktidardır. Eğer biz bu konularda milletimizin değerleri ile kavga içine girmeden problemlerimizi çözmeye kalkarsak barış olur, huzur olur, kalkınma olur."