Karakola ateş açıldı! Özel harekatçılar yaralandı

Karakola ateş açıldı! Özel harekatçılar yaralandı

Siirt'te sokağa çıkma yasağının ardından şehrin önemli noktalarda asker görev almaya başladı.

Kobane için düzenlenen eylemlerin ardından aralarında Memur-Sen, Tüm Eğitim-Sen, Ticaret ve Sanayi Odası temsilcileri, HDP  ve DBP il başkanlarının bulunduğu heyet, Vali Mustafa Tutulmaz ve Belediye  Başkanı Tuncer Bakırhan ile görüştü. 

 
 İl Emniyet Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, il merkezinde 2 gündür  devam eden olaylarda polise taş, molotofkokteyli ve havai fişeklerle saldıran,  kamu ve özel binalara zarar verdikleri tespit edilen 23 kişi gözaltına alındı. 
 


 
Sokağa çıkma yasağı ilan edilen kentte polis zırhlı araçlarla önlem aldı. Sık sık polis araçlarından anons yapılarak, sokağa çıkma yasağı ilan edildiği ve evlerine gitmeleri istendi. Ancak kentin bazı mahallelerinde yasağa uyulmayarak, halkın sokaklara çıktığı gözlendi.
 
Siirt-Eruh karayolu üzerinde bugün saat 14.00 sıralarında yol kesen göstericilere güvenlik güçleri gaz bombası ve basınçlı suyla müdahale etti. Çıkan arbedede vücuduna kurşun isabet eden 19 yaşındaki Davut Nas, bölgeye çağrılan ambulansla Siirt Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Ancak tüm müdahalelere rağmen Nas hayatını kaybetti.
 
Cumhuriyet Meydanı'nda da polislere av tüfekleriyle açılan ateş sonucu  2'si özel harekatçı olmak üzere 3 polis yaralandı.