Karadavi'den Hadi'ye Destek

Karadavi'den Hadi'ye Destek

Dünya Müslüman Alimler Birliği, Yemenlileri Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'nin etrafında toplanmaya çağırdı.

Alimler Birliği, yayınladığı yazılı açıklamada, Körfez İşbirliği Konseyi'nin (KİK) Yemen'deki siyasi krizi sona erdirmek için gösterdiği çabalara vurgu yaparak, ülkedeki tüm kesimlerin ‘Cumhurbaşkanı Hadi'nin temsil ettiği yönetimin meşruiyeti etrafında toplanma’ çağrısı yaptı.
Uluslararası kamuoyuna Yemen'e maddi ve manevi destek çağrısı yapan birlik, KİK ülkelerinin de bu noktada, Yemen'de güven ve istikrarın yeniden sağlanması adına gerçek fedakarlıklar ve fiili adımlar içeren bir strateji izlemesi gerektiğini belirtti.
Birlik açıklamasında, ‘Krizden çıkış için tek yolun, Kur'an ve Sünnet haricindeki tüm şiarları terk etmek olduğunu’ ifade etti.
Müslümanların büyük tehlikelerle karşı karşıya olduğunu dile getirilen açıklamada, İslam ümmetinin birlik ve beraberliğinin korunması tefrika ve bölücülükten uzak durulması için çaba göstermenin zorunlu olduğuna vurgu yapıldı.
Yemen'deki krizin çözümü için tüm tarafların katılımıyla KİK ülkelerinin öncülüğünde, Suudi Arabistan'ın ev sahipliğinde diyalog konferansı düzenleneceği açıklanmıştı.

Kaynak: Al Jazeraa Türk