Karabekir'in kızı: Babam olmasa Sakık başkan olamazdı

Karabekir'in kızı: Babam olmasa Sakık başkan olamazdı

ğrı'da Pazar günü yapılan yenileme seçimini kazanarak belediye başkanı olan BDP'li Sırrı Sakık'ın, Kazım Karabekir'in ismini şehirdeki cadde ve sokaklardan kaldıracağını açıklamasına Kazım Karabekir'in kızı Timsal Karabekir tepki gösterdi. Timsal Karabeki

Ağrı'da Pazar günü yapılan yenileme seçimini kazanarak belediye başkanı olan BDP'li Sırrı Sakık'ın, Kazım Karabekir'in ismini şehirdeki cadde ve sokaklardan kaldıracağını açıklamasına Kazım Karabekir'in kızı Timsal Karabekir tepki gösterdi. Timsal Karabekir, "Babam, bu topraklarda yaşayan insanların canı ve özgürlükleri için hayatını adadı. Ağrılı kardeşlerimin bu haksızlığı kabul etmeyeceğine inanıyorum"dedi. Tarihçiler de Karabekir'e haksızlık yapıldığı görüşünde.

"BABAM AYRIMCILIK YAPMAZDI"

Sakık'ın açıklamalarına Kazım Karabekir'in kızı Timsal Karabekir'den tepki geldi. Sakık'ın açıklamalarına çok üzüldüğünü belirten Timsal Karabekir şunları söyledi:

"Babam, Erzurum, Kars, Ağrı, Sarıkamış'ın kurtulmasına öncülük eden komutandır. Acaba Cumhuriyet'i kuran Atatürk, İsmet, Fevzi ve Kazım Paşalar olmasa, Sakık gibiler şuan belediye başkanı seçilebilecek miydi? Kazım Karabekir vatansever ve inançlı bir insandı. Hiçbir zaman insanlar arasında Türk, Kürt, Arap, Çerkes diye ayrım yapmadı. Hem Ruslara, hem Ermeni çetelere karşı savaştı. Yetim kalan Türk, Kürt, Ermeni çocuklara sahip çıktı. Bu çocukların yetiştirme yurtlarında sağlıklı bir şekilde büyümeleri, meslek sahibi olmaları için uğraş verdi. Babam, bu topraklarda yaşayan insanların canı ve özgürlükleri için hayatını adadı. Ağrılı kardeşlerimin bu haksızlığı kabul etmeyeceğine inanıyorum."

"BABAM KÜRTLERLE OMUZ OMUZA SAVAŞTI"

Timsal Karabekir, Sakık'ın sözlerinin "bölücü bir üslup" içerdiğini savunarak şunları dile getirdi:

"Bugün Nahçivan'daki bir kişiye gidip 'Karabekir' deseniz, size babası gibi sevdiğini söyleyecektir. Karabekir Paşa, Kars, Ağrı, Sarıkamış'taki Kürt kardeşlerimizle birlikte omuz omuza savaş verdi. Şayet bu mücadele verilmemiş olsa Sakık gibi insanlar, bugün özgürce konuşamazdı. Ağrılı kardeşlerimiz, babamın hatırasına sahip çıkacaktır."

"SAKIK GİBİLER HİÇ OLMAZSA SAYGI DUYSUN"

"Sakık ve onun gibi insanlardan hiç olmazsa geçmişe saygı duymalarını isterdim. Kendisini Allah'a havale ediyorum. Sakık, babamın adını istediği kadar caddelerden kaldırmaya kalksın. Türk halkının kalbindeki Karabekir'i nasıl kaldıracak! Ülkem adına çok üzgünüm."