"Kara Operasyonunda Mutabakat Sağlanamadı"

"Kara Operasyonunda Mutabakat Sağlanamadı"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye, Suudi Arabistan ve bazı Avrupalı müttefiklerin Suriye'ye kara operasyonu istediğini ancak ABD öncülüğündeki koalisyonda bu konuda bir mutabakat sağlanamadığını söyledi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Reuters'a verdiği röportajda Suriye'deki son gelişmeleri değerlendirdi. Türkiye, Suudi Arabistan ve bazı Avrupalı müttefiklerin Suriye'ye kara operasyonu istediğini ancak ABD öncülüğündeki koalisyonda bu konuda bir mutabakat sağlanamadığını söyledi. 
Çavuşoğlu, "Bizimle beraber bazı ülkeler, Suudi Arabistan, diğer Batı Avrupa ülkeleri kara harekatının gerekli olduğunu söylediler. Ancak, bunu sadece Suudi Arabistan, Türkiye ve Katar'ın yapmasını beklemek doğru değil, gerçekçi de değil" diye konuştu. 
"Böyle bir operasyon koalisyon hava bombardımanları gibi ortak bir şekilde yapılmalı" diyen Dışişleri Bakanı, "Koalisyon kara operasyonunu ciddi bir şekilde tartışmadı. Karşı olanlar var, operasyona katılmayacağını ama Türkiye ya da başka bir ülkenin yapmasını isteyenler var" dedi.