"Kara Operasyonu İşgalciye Pahalıya Mal Olur"

"Kara Operasyonu İşgalciye Pahalıya Mal Olur"

Direniş güçlerinin kara operasyonundan çekinmediğini ifade eden El-Mısri...

İslami Direniş Hareketi (Hamas), işgal ordusunun Gazze Şeridi'ne düzenleyeceği olası bir kara operasyonunun büyük bir macera olacağını ve işgal rejimine oldukça pahalıya patlayacağını söyledi.

İsrail İstihbarat ve Stratejik İşler Bakanı Yuval Steinitz, 1948'de işgal edilen Filistin topraklarındaki hedeflere füze atılmasına devam edilmesi halinde Gazze Şeridi'ne kara operasyonu tehdidinde bulunarak, olası bir kara operasyonunun Gazze'de yeniden Filistin Yönetimi'nin kontrolü ele geçirmesiyle son bulacağını iddia etti.

Hamas Hareketi liderlerinden milletvekili Müşir El-Mısri, Quds Press Haber Ajansı'na bugün (2 Şubat Pazar) konuyla ilgili yaptığı açıklamada, işgal rejimi liderlerinin Steinitz'den önce de bu tür tehditler savurduğunu, işgal ordusunun Gazze Şeridi'ne saldırarak şansını denediğini ve büyük bir yenilgi aldığını bildirdi.

İşgal ordusunun Gazze Şeridi'ne kara operasyonu düzenlemesini Filistin direnişinin de arzu ettiğine dikkat çeken El-Mısri, bu tür bir operasyonda Gazze Şeridi'nin işgal güçlerinin mezarı olacağını ve sonuçta işgal liderlerinin böyle bir aptallık yaptıkları için çok pişman olacaklarını söyledi.

İsrail Adalet Bakanı ve Başmüzakereci Tzipi Livni'nin "Batı Yaka'dan çekilirsek Batı Yaka ikinci bir Gazze olur" sözünü de yorumlayan El-Mısri, işgal liderlerinin Batı Yaka'nın da Gazze gibi kısa sürede direniş kalesine dönüşmesinden endişe ettiklerini belirtti.

 

fiem