Kar geliyor! Meteoroloji son dakika uyardı

Kar geliyor! Meteoroloji son dakika uyardı

Meteoroloji'den çok kritik uyarı geldi. Pazartesi günü kuzey, iç ve batı bölgelerimizde sıcaklığın 3 ila 8 derece azalacağı, ancak Salı gününden itibaren tekrar artacağı bildirildi.

Meteoroloji'den çok kritik uyarı geldi. Pazartesi günü kuzey, iç ve batı bölgelerimizde sıcaklığın 3 ila 8 derece azalacağı, ancak Salı gününden itibaren tekrar artacağı bildirildi.

Güneydoğu Anadolu bölgesinde yağmur, iç ve doğu bölgelerimizde ise karla karışıkyağmur ve kar şeklinde olacağı bekleniyor.

İşte Meteoroloji'den yapılan o açıklama:

Yurdumuzun; 21.12.2014 Pazar günü öğle saatlerinden sonra Balkanlar üzerinden gelecek olan soğuk ve yağışlı havanın etkisine gireceği tahmin ediliyor.

0006buyuk.png

1218buyuk.20141221140750.png

Pazar günü Trakya, Marmara, Kuzey ve Kıyı Ege, Batı Karadeniz ile İç Anadolu’nun kuzeybatı kesimlerinde başlayacak yağışların genellikle yağmur, akşam saatlerinden sonra Batı Karadeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun kuzeybatısı,

  • Bilecik ve
  • Kütahya ile
  • Bursa’nın dağlık kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı bekleniyor.


Yağışlı sistemin 22.12.2014 Pazartesi günü Marmara’nın doğusu, Karadeniz, İç Ege, İç Anadolu, Akdeniz’in iç kesimleri ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde etkili olduktan sonra 23.12.2014 Salı günü yurdumuzu terk edeceği tahmin ediliyor. Pazartesi günü meydana gelecek yağışların kıyı kesimler ile Güneydoğu Anadolu bölgesinde yağmur, iç ve doğu bölgelerimizde ise karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı bekleniyor.

fffff.png

"ANKARA İSTANBUL OTOYOLUNDA ULAŞIM AKSAYABİLİR" 

Pazar günü akşam saatlerinde başlayacak kar yağışının Pazartesi günü akşam saatlerine kadar Ankara- İstanbul otoyolunun özellikle Kızılcahamam ile Düzce arasında kalan bölümünde ulaşımda aksamalara yol açabileceği, ayrıca pazartesi günü iç ve doğu bölgelerimizde görülecek kar yağışına ve ardından meydana gelecek buzlanma ve don olayına karşı sürücülerimiz başta olmak üzere vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA DURUMU NASIL OLACAK?

 
MARMARA
Çok bulutlu ve yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur, akşam saatlerinden sonra Bilecik çevreleri ile Bursa'nın yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın kuzeybatı yönlerden yer yer kuvvetli olarak (40-60 km/s) eseceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi ile birlikte, Trakya ve bölgenin güneydoğusunda buzlanma ve don olayı bekleniyor.En Düşük (°C)En Yüksek (°C)
BALIKESIRParçalı ve çok bulutlu, gece saatlerine kadar yağmurlu 10
CANAKKALEÇok bulutlu, akşam saatlerine kadar yağmurlu 14
EDIRNEParçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar yağmurlu 8
ISTANBULÇok bulutlu ve yağmurlu 14
EGEParçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kıyı kesimlerinden başlayarak, akşam saatlerinde bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, gece saatlerinde iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; akşam saatlerinden itibaren bölgenin kıyı kesiminde kuzey yönlerden yer yer kuvvetli olarak (40-60 km/s) eseceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer sis ve pus hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor.
A.KARAHISARParçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinde karla karışık yağmurlu, gece saatlerinde kar yağışlı 4
DENİZLİParçalı ve çok bulutlu, akşam ve gece saatlerinde yağmurlu 13
IZMIRParçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak yağışlı 15
KUTAHYAParçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren karla karışıkyağmur ve kar yağışlı 5
AKDENİZAz bulutlu, iç kesimleri parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde Göller Yöresi karla karışık yağmur ve kar yağışlı; Hatay ve Osmaniye çevrelerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.
ADANAAz bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu 18
ANTALYAAz bulutlu ve açık, zamanla parçalı ve çok bulutlu 18
HATAYAz bulutlu ve açık, zamanla parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden sonra sağanak yağışlı 14
MERSINAz bulutlu, zamanla parçalı bulutlu 18
İÇ ANADOLUParçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra kuzeybatı çevreleri ile gece saatlerinden itibaren bölge genelinin karla karışık yağmur vekar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde yer yer pus ve sis hadisesi ile gece ve sabah saatlerinde hafif buzlanma ve don olayı bekleniyor.
ANKARAParçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra karla karışıkyağmur ve kar yağışlı 6
ESKISEHIRParçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra karla karışıkyağmur ve kar yağışlı 5
KONYAParçalı bulutlu ve sisli, gece saatlerinden itibaren karla karışıkyağmur ve kar yağışlı 5
NEVSEHIRParçalı bulutlu ve yer yer sisli, gece saatlerinde karla karışık yağmurlu 8
BATI KARADENİZParçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyılarda yağmur, iç kesimler ile bölgenin yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur vekar şeklinde olması bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde hafif buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, akşam saatlerinden itibaren bölgenin kıyı kesiminde yer yer kuvvetli olarak (40-60 km/s) esmesi bekleniyor.
BARTINParçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren yağmurlu, gece saatlerinde yüksek kesimleri gök gürültülü karla karışık yağmur ve karyağışlı 15
BOLUParçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren karla karışıkyağmur ve kar yağışlı 10
DÜZCEParçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren yağmurlu, yüksek kesimleri karla karışık yağmur ve karyağışlı 13
ZONGULDAKParçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren yağmurlu, yüksek kesimleri karla karışık yağmur ve karyağışlı 14
ORTA ve DOĞU KARADENİZAz bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde Orta Karadeniz ve Giresun çevreleri ile yarın (Pazartesi) bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyı kesimlerde yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde yer yer buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgarın, akşam saatlerinden itibaren Orta Karadeniz'in kıyı kesimi ile Giresun ve Trabzon çevrelerinde yer yer kuvvetli olarak (40-60 km/s) esmesi bekleniyor
BAYBURTParçalı bulutlu, yarın (Pazartesi) karla karışık yağmur ve kar yağışlı 7
SAMSUNParçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren yağmurlu 16
TOKATParçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren karla karışıkyağmur ve kar yağışlı 9
TRABZONAz bulutlu, yarın (Pazartesi) parçalı bulutlu ve yağmurlu 14
DOĞU ANADOLUAz bulutlu, zamanla bölgenin kuzey ve batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor.
ERZINCANParçalı ve çok bulutlu 9
ERZURUMParçalı ve çok bulutlu, yer yer puslu ve sisli 1
MALATYAParçalı ve çok bulutlu, yer yer puslu ve sisli 6
VANParçalı bulutlu, yer yer puslu ve sisli 6
GÜNEYDOĞU ANADOLUAz bulutlu, zamanla batı kesimleri parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden sonra Gaziantep ve Kilis çevrelerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin doğusunda yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.
DIYARBAKIRAz bulutlu, yer yer sisli 13
GAZIANTEPAz bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden sonra yağmurlu 13
KILISAz bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden sonra yağmurlu 14
SANLIURFAAz bulutlu, zamanla parçalı bulutlu 14