Kanlı Elleriyle Barış Getirecek (!)

Kanlı Elleriyle Barış Getirecek (!)

Mısır'da seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye karşı darbe yaparak tahtına oturan Sisi, ilk konuşmasında binlerce Mısır'lıyı şehid ettiği ülkede barışı getireceğini öne sürerek "terörle mücadele" edeceğini belirtti.

Namluların ucunu halkına doğrultarak toplu katliamlar gerçekleştiren Mısır'ın gayrimeşru Cumhurbaşkanı Abdul Fettah el-Sisi "suçlular ve şiddet taraftarları" hariç herkes için yeni bir dönem olacağını ifade etti.

Milyonlarca insanın barışçıl eylemlerle haklarını gasp edenleri protesto etmesini "terör" olarak nitelendiren Katil Sisi, "Terörizmi yenebilmek ve güvenliğin sağlanması önceliğimizdir" dedi.

Şiddet ve eylemleri bir araç olarak kullananlar hariç herkese hoşgörü üzerine kurulu yeni bir dönem vaadettiğini ifade eden Sisi'nin bu ifadeleri Mısır halkına karşı yeni saldırılara devam edeceği mesajını veriyor.

Öte yandan, Müslüman Kardeşler Teşkilatından Eşref AbdulGaffar el Cezire'ye verdiği mülakatda Mısır'da birçok kişinin Sisi'nin başkanlığını tanımadığını, Sisi'nin cumhurbaşkanı olamayacağını, Mursi'nin istifa etmediğini, Sisi'nin başkanlığının gayrimeşru olduğunu düşündüğünü belirtmişti.

Kaynak Tevhidhaber