Kandil'den örgüte ezber bozan ayar! O eylemlere son verin!

Kandil'den örgüte ezber bozan ayar! O eylemlere son verin!

Kandil'deki PKK yönetiminin etkili isimlerinden Duran Kalkan son günlerde artan otobüs yakma, yol kesme, kepenk kapattırma ve heykel dikme eylemelerini topa tuttuğu yazısında ezber bozdu...

KK yönetiminin en önemli isimlerinden Duran Kalkan, Özgür Politika gazetesinde Selahattin Erdem mahlasıyla kaleme aldığı yazıda örgütün gençlik yapılanmasına ve son dönem yoğunlaşan yol kesme, otobüs yakma, kepenk kapattırma ve heykel dikme gibi eylemlere sert eleştiriler yöneltti.

SANKİ HER İŞİ BAŞARDIK DA SADECE HEYKEL KALDI!

Lice'deki heykel krizine gönderme yapan Duran Kalkan "Sanki her işi başardık da sadece o kaldı gibi ortalığa büstler dikiliyor" diyerek sert tepki gösterdiği yazısında PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H'nin öncülük ettiği eylemleri topa tuttu. "Dönemin amacından kopuk olan eylem biçimleri de başarı getirmediği gibi, çoğunlukla ciddi zararlar da vermektedir." diyen Kalkan, çözüm süreci ile yeni bir döneme girilmesine karşın yeni dönemin ruhuna uygun eylem biçimlerinin geliştirilmediğini yazdı.

OTOBÜS YAKMA, KEPENK KAPATTIRMA YOL KESME EYLEMLERİNE SON!

Kalkan "Örneğin zaman zaman İstanbul’da belediye otobüsleri yakılıyor. Şehir merkezlerinde esnafın camları indiriliyor. İkide bir kepenkler kapattırılıyor. Benzeri birçok girişim yaşanıyor. Peki İstanbul’da halkın otobüsünü yakmanın, Kürt şehirlerinde dükkanların camlarını indirmenin, kepenkleri kapattırmanın devrime ve devrimci harekete ne faydası var? Bunların inşa ve direniş döneminin eylem çizgisi olması mümkün mü? Bunlar Hareketin kitle ilişkilerine zarar vermiyor mu? Yine Özgürlük Hareketinin istememesine rağmen, gereksiz yere ikide bir yollar kesiliyor. Sanki her işi başardık da sadece o kaldı gibi ortalığa büstler dikiliyor. Tahkim edilmiş hedefler vuruluyor. Bunların da dönem hedeflerini başarmak bir yana, inşa potansiyelini heder etmeye götürdüğü açıktır." diyerek çarpıcı mesajlar verdiği yazısında provokasyona işaret etti:

NEREDEYSE PROVOKASYON!

"Her ne kadar söylemde yenilik olsa da, plan ve proje eskidir. Plan ve proje eski olunca, uygulanan eylem ve örgüt biçimleri de eski olmaktadır. Dönemin amacından kopuk olan eylem biçimleri de başarı getirmediği gibi, çoğunlukla ciddi zararlar da vermektedir. Neredeyse provokasyon gibi bir durum söz konusu oluyor."

BELLİ Kİ BÖYLE BİR EYLEM ÇİZGİSİ OLMAZ!

"Belli ki böyle eylem çizgisi olmaz, bu doğru değildir. Doğru olmadığı, dönem amaçlarını başarma ile ilgisinin olmamasından bellidir. Dahası çok ciddi zararlar verdiği de ortadadır. Böyle zarar verici yanlışları yaşamanın esas olarak dönem görevlerini omuzlayamamaktan kaynaklandığı açıktır. Bu da yeniyi anlamamaktan, eski alışkanlıkları aşamamaktan ve ciddi yaklaşmamaktan kaynaklanmaktadır. Zihniyet ve irade yetersizliği bunun esas nedenidir. O halde söz konusu yetersizlikleri aşmak, dönemin görevlerini doğru ve yeterli anlayıp esas alarak onları başaran bir eylem çizgisine ulaşmak şarttır."