Kanal-10: “Füzeler Direnişin Şartlarını Netanyahu’ya Kabul Ettirecek”

Kanal-10: “Füzeler Direnişin Şartlarını Netanyahu’ya Kabul Ettirecek”

şgal rejimindeki basın yayın organları, üç günlük ateşkesin ardından savaşın yeniden kızışmaması konusunda Siyonist Başbakan Benyamin Netanyahu’nun önüne bırakılan bütün seçeneklerin birbirinden zor olduğunu belirtti.Yapılan yorumlarda ister Kahire’de sür

İşgal rejimindeki basın yayın organları, üç günlük ateşkesin ardından savaşın yeniden kızışmaması konusunda Siyonist Başbakan Benyamin Netanyahu’nun önüne bırakılan bütün seçeneklerin birbirinden zor olduğunu belirtti.

Yapılan yorumlarda ister Kahire’de süren görüşmeler konusunda olsun, ister savaş meydanı ve çatışmaların yeniden başlatılmaması konusunda olsun tüm seçeneklerin birbirinden ağır ve acı olduğu ifade edildi.

Konuyu sitesinde değerlendiren Kanal-10 televizyonu, “Netanyahu eninde sonunda istemese de Gazze sınırındaki yerleşkelere sükûneti getirecek bir öneriye kabul edecektir. Çünkü kendisi daha önce sükûnetin buraya hâkim olacağını söylemiş ancak bu sadece iki gün sürmüştü. Gazze’yi yeniden işgal etmek ise Netanyahu ve Savaş Bakanı'nın açıklamalarına göre oldukça zor. Çünkü onlara göre böyle bir girişim birçok askerin ölümüne neden olacak” ifadesini kullandı.

Kanalın değerlendirmesine göre işgal ordusu bu aşamada sadece direniş güçlerinin füze atmasına karşılık verecek ve bununla bir şey kazanamayacak. Hamas ise hükümete baskı kurmak için zaman zaman Tel Aviv’e füze atmayı sürdürecek.

filistinhaber