Kanada, Huawei CFO'sunu Sahtekarlıkla Suçladı

Kanada, Huawei CFO'sunu Sahtekarlıkla Suçladı

Çinli teknoloji şirketi Huawei'nin CFO'su Mıng Vancou, ABD'nin İran yaptırımlarını deldiğini iddia edilen Skycom ile Huawei arasındaki bağlantı konusunda Amerikalı bankalara yalan söylemekle itham edildi.

 

Çinli teknoloji şirketi Huawei'nin Mali İşler Direktörü (CFO) Mıng Vancou, Kanada'da görülen kefalet duruşmasında ABD'nin İran yaptırımlarına ilişkin olarak Amerikalı bankalara karşı sahtekarlık yapmakla suçlandı.

"BAĞIMSIZ ŞİRKETLER OLARAK TANITTI" SUÇLAMASI

Sputnik'te yer alan habere göre, Kanada Adalet Bakanlığı avukatı John Gibb-Carsley, halen süren kefalet duruşmasında, Mıng'ın Amerikalı bankalara Huawei ile Hong Kong merkezli Skycom firması arasındaki bağlantı konusunda yalan söylediğini öne sürdü. Teknoloji devi Huawei'nin iştiraki konumundaki Skycom'un 2009-2014 yılları arasında ABD'nin İran yaptırımlarını deldiğini iddia eden Gibb-Carsley, Mıng'ın Amerikalı bankalara Huawei ve Skycom'u birbirinden bağımsız şirketler olarak tanıtarak sahtekarlık yaptığını savundu.

Kanadalı avukat Gibb-Carsley, Huawei'nin finansal işlemlerini yapan Amerikalı bankaların kasıtlı olmadan Skycom'a da hizmet verdiğini belirtirken adlarına yer verilmeyen bankaları "Mıng'ın sahtekarlığının kurbanları" olarak nitelendirdi.

Bu arada, uluslararası basına yansıyan bilgilere göre, Mıng Şubat 2008'den Nisan 2009'a kadar Skycom'un yönetim kurulunda görev aldı.