Kanada Başbakanından Müslümanlara Taziye

Kanada Başbakanından Müslümanlara Taziye

Kanada Başbakanı,hafta sonu ülkesindeki bir caminin kundaklanmasından dolayı çok üzüldüğünü açıklayarak vatandaşlarımıza karşı yapılan vandalizm ve hoşgörüsüzlük asla kabul edilemez.dedi

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Toronto’da Peterborough-Kawartha bölgesindeki Mescid el-Selam Camisi'nin 14 Kasım Cumartesi gecesi kundaklanmasının kendisini derinden sarstığını belirtti.

Kanada Başbakanlık Ofisi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre Başbakan Justin Trudeau, Toronto’nun Peterbrough bölgesinde kundaklanan cami için büyük üzüntü duyduğunu bildirdi. Başbakan Trudeau, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Peterborough Kawartha Müslümanlar Derneği’ne ait Mescid el-Selam Camii’nde gerçekleşen yangından çok rahatsız oldum. Olay beni derinden sarstı ve rahatsız etti. Ülkemizi yücelten değerlerden biri çok kültürlülük ve dini hoşgörüdür. Kanada bu farklılıklarımızdan dolayı güçlü bir ülkedir. Kanadalı Müslümanlar, ülkemizin, sosyal ve ekonomik dokusuna çok büyük katkılarda bulunmuş saygın üyeleridir. Hedef alınan masum ve huzur içinde yaşayan vatandaşlarımıza karşı yapılan vandalizm ve hoşgörüsüzlük asla kabul edilemez."

"Fransa'da işlenen vahşetin sorumlularını bulmaya odaklanmamız lazım. Kanadalıların anlaması gereken önemli bir konu da dünyadaki Müslümanların da aynı kişiler tarafından zulme uğratıldığı ve mağdur edildikleridir. Tüm bunlara karşı birlikte olmamız gerekir. Namaz için her hafta camiye giden aileler müsterih olsunlar. Kanada hükümeti sizin haklarınızı  koruyacak ve olayın faili ya da faillerini yakalamak için her türlü çabayı gösterecektir. Ben caminizin en kısa zamanda yeniden ibadete açılmasını umut ediyorum."