Kamplarda 11 Bin 533 Suriyeli Çocuk Dünyaya Geldi

Kamplarda 11 Bin 533 Suriyeli Çocuk Dünyaya Geldi

Türkiye'deki barınma merkezlerinde bugüne kadar 11 bin 533 Suriyeli çocuk dünyaya geldi.

 Türkiye'deki barınma merkezlerinde bugüne kadar 11 bin 533 Suriyeli çocuk dünyaya geldi.

Ülkelerindeki iç savaştan kaçan Suriyeliler çevredeki ülkelere sığınmaya devam ediyor. Güvenli liman olarak gördükleri Türkiye'ye gelen Suriyeliler yaşamlarını, kiraladıkları evlerin yanı sıra geçici barınma merkezlerinde sürdürüyor. 

AA muhabirinin Başbakanlık Afet Ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerinden derlediği bilgiye göre, iç savaş nedeniyle Türkiye'ye sığınan Suriyeliler için 10 kentte kurulan 16 çadır Kent ve 6 konteyner kentte yaklaşık 220 bin kişi yaşıyor. Misafirlere, AFAD koordinasyonunda Türk Kızılayı ve kamu kurumlarının çalışmalarıyla başta sağlık olmak üzere eğitim, bankacılık, ibadet, meslek edindirme ve internet erişimi gibi hizmetler veriliyor.

Kamplarda oluşturulan 850 derslikte ise yaklaşık 68 bin Suriyeli'ye eğitim veriliyor.

Barınma merkezlerinde ayrıca şimdiye kadar 11 bin 533 Suriyeli dünyaya geldi. 

Akçakale'de bin çiftin çocuğu oldu

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesindeki çadır kentte ise yaklaşık bin çiftin bebeği gözlerini Türkiye'de dünyaya açtı.

Süleyman Şah Konaklama Tesisleri'nde misafir edilen Suriyeli ailelerinin yeni doğan bebekleri, ülkelerinde yaşanan çatışmalardan habersiz vatanlarından uzakta büyüyor.

Çadır kentte barınan İsmail Hemden, yaptığı açıklamada, 5 çocuğuyla geldiği Türkiye'de "Cuma" adını verdiği  bir çocuğunun daha dünyaya geldiğini söyledi.

Türk halkının kendilerine çok iyi davrandığını dile getiren Hemden, "Her türlü ihtiyacımız karşılanıyor ama çocuğumun ülkemde doğmasını isterdim" dedi.

Abdulhamit Sevvas da iç savaştan dolayı çocuklarını da alarak Türkiye'ye sığındığını, bir yıldır yaşadığı çadır kentte 3 ay önce "Nihal" adını verdiği kızının dünyaya ifade etti. Yardımlarından dolayı Türkiye'ye teşekkür eden Sevvas, çocuklarıyla beraber bir gün ülkesine dönmeyi hayal ettiğini sözlerine ekledi. - Şanlıurfa

Haberler.com