Kamerun'da Boko HaramTerörü

Kamerun'da Boko HaramTerörü

Kamerun'un Kolofata bölgesinde peş peşe düzenlenen iki intihar saldırısında ilk belirlemelere göre 9 kişi öldü.

Ülkenin kuzeyindeki askeri bölgenin komutanı Albay Issa Babatura, Nijerya sınırına yakın Kolofata bölgesinde halk pazarının önünde art arda düzenlenen iki intihar saldırısında ikisi saldırgan dokuz kişinin öldüğünü, çok sayıda kişinin yaralandığını açıkladı.

Babatura, iki çocuğun Boko Haram örgütünün talimatıyla üzerlerindeki bombaları patlattığını söyleyerek saldırılar Kolofata halk pazarının önünde değil de içinde düzenlenmiş olsaydı ölü ve yaralı sayısının daha yüksek olabileceğine işaret etti.

Nijerya'da faaliyet gösteren Boko Haram, Kamerun'da da saldırılar düzenliyor.

Adının açıklanmasını istemeyen bir güvenlik yetkilisi, bir hafta önce yine ülkenin kuzeyindeki Kerawa kentinde peş peşe düzenlenen intihar saldırılarında en az 30 kişinin öldüğünü belirtmişti.

Boko Haram ile mücadele kapsamında Çad, Nijer, Nijerya, Kamerun ve Benin, haziran ayında Ortak Çok Uluslu Müdahale Gücü oluşturmuştu. Müdahale gücü göreve başladığında, Boko Haram ile silahlı grupların saldırılarına maruz kalan bölgelerde güvenliğin, istikrarın ve insani yardımın sağlanması için çalışacak.

AA