Kameraya Takılan Kişi Canlı Bomba mı

Kameraya Takılan Kişi Canlı Bomba mı

Ankara’daki katliamla ilgili soruşturmada MOBESE kameralarının 06.45’te Gar yönüne doğru gelen bir kişinin görüntüsünü kaydettiği öğrenildi.

Ankara’daki barış mitingini kana bulayan terör saldırısıyla ilgili soruşturmada dikkatler Adli Tıp’ta yapılan incelemelere çevrildi. Adli Tıp’ta bulunan ve beden bütünlükleri bulunmayan biri kadın 3 cesetten 2’sinin canlı bombalar olabileceği belirtiliyor.

Tanıkların ifadeleri ile MOBESE kameralarından yansıyan görüntüler bu cesetlerden ikisi üzerindeki incelemelerin yoğunlaşmasına yol açtı. 
 
Güvenlik uzmanları çifte canlı bombayla gerçekleştirilen saldırıda IŞİD veya bağlantılı yapılar üzerinde dururken, tanıkların ifadeleri de açığa çıkmaya başladı. Tanık, canlı bombalardan birinin erkek, siyah cübbeli, sarık türü bir şey giyen, sırt çantalı olduğunu ifade etti. Bir başka tanık ise canlı bombalardan birinin kadın olduğunu iddia ederken, CHP lideri Kılıçdaroğlu, Başbakan Davutoğlu’nun görüşmede kendisine saldırıyı yapanları iki erkek canlı bomba olduğunun belirlendiğini aktardığını açıkladı.

CANLI BOMBA KAMERADA!

MOBESE kameraları da 06.45’te Gar yönüne doğru gelen bir kişinin görüntüsünü kaydetti. Bu kişinin canlı bombalardan biri olduğu değerlendiriliyor. Görüntülerden canlı bombanın eski terminal istikametinden Ankara Tren Garı’na doğru yürüdüğü belirlendi.

Polise bilgi veren yaşı küçük bir başka tanığın gardaki tuvalette şüpheli 4 erkek gördüğünü anlattığı ifade edildi. Saat 10.00’da Ankara dışından bir trenin gara geldiği, 10.04’teki saldırının tren yolcularının da patlamadan etkilenmesi için bu saatte gerçekleştirildiği de iddia edildi.
 
6 PARÇAYA AYRILMIŞ!
 
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı kaynaklarından alınan bilgiye göre, olay yerinde cinsiyetleri belirlenemeyen ve saldırının failleri olduğundan şüphelenilen 3kişiye ait ceset parçaları bulundu. İki erkek cesedinden birinin baş kısmının vücudundan tamamen ayrıldığı, birinin de başının olmadığı ve beden bütünlüğünün olmadığı kaydedildi.Kadına ait olduğu değerlendirilen  şüpheli cesedin 6 parçaya ayrıldığı ifade edildi.

Cesetler üzerindeki DNA incelemelerinin sürdüğü ifade edildi. Savcılık, GSM kayıtları ve kamera görüntüleri üzerinde yoğunlaşırken, Twitter’dan saldırıyla ilgisi olabilecek paylaşımlar da inceleniyor.