Kamalak:Türkiye’nin haçlı ittifakında yeri yok

Kamalak:Türkiye’nin haçlı ittifakında yeri yok

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "Türkiye NATO koalisyonunda yer alırsa Müslümanlar kaybedecek. Türkiye Müslümanları kıracak olan bir projede yer almamalıdır. Kesinlikle yanlış olur." dedi.

Anadolu Yayın Platformu üyelerini kabul eden Mustafa Kamalak, bu koalisyonda yer almak demenin; Haçlı İttifakında yer almak demek olduğunu, koalisyonda yer almanın, Türkiye’nin parçalanmasını isteyen bir yapının içinde yer almak anlamına geleceğini dile getirdi.

    Görüşmede Türkiye’nin NATO koalisyonunda yer almasını sert bir dille eleştiren Kamalak, bu kararı tarihi bir hata olarak niteledi. Kamalak, “Türkiye bu koalisyonda yer almamalıdır” uyarısını yaptı. 

    Türkiye’nin NATO çatısı altında kurulacak olan koalisyonda kesinlikle yer almaması gerektiğini belirten Kamalak, IŞİD’ın bir senaryo olarak Batılılar tarafından kurulduğuna dikkat çekti. 
Koalisyonda yer almanın, Haçlı İttifakı'nda yer almakla aynı olacağını söyleyen Kamalak, “Türkiye’nin bu koalisyonda yer almasını ben kesinlikle yanlış buluyorum. Bu koalisyonda yer almak demek; Haçlı İttifakında yer almak demektir. Bu koalisyonda yer almamız, Türkiye’nin parçalanmasını isteyen bir yapının içinde yer almamız anlamına gelir. Sonra IŞİD’ı Türkiye doğurmadı. Şuan IŞİD ile mücadele ediyormuş gibi gözüken Batı zihniyeti doğurdu.” diye konuştu.

    Türkiye’nin ülkeyi bölmek isteyen bir grubun içerisinde değil, İslam âlemini bir araya getirecek bir ekip içerisinde yer alması gerektiğine dikkat çeken Kamalak, şunları kaydetti: "Türkiye kendi aleyhine sonuçlanacak olan koalisyonun içinde yer almamalıdır. Ortadoğu ne kadar güçsüz bir duruma düşerse, buranın petrol yataklarını kontrol etmek kolaylaşır. Ortadoğu’daki İslam ülkeleri ne kadar güç duruma düşerse İsrail’in güvenliği o derece artar. Kısacası Türkiye bu koalisyonun içinde yer alarak, yanlış yapıyor." 

    “IŞİD, BATI’NIN ORTADOĞU OYUNU”

    Kamalak, IŞİD’in Batı’nın bir oyunu olduğuna da dikkatleri çekerek, “Bugünnün IŞİD’ı dünün Saddam’ıdır. Batı Saddam’ı modern silahlar ile donattı ve bir İslam ülkesine saldırttı. 8 sene 2 İslam ülkesi birbirleri ile savaştırıldı. Yüz binlerce Müslüman öldü. Sonrasında ise, Saddam bir bayram günü asıldı. Şuan Irak üçe bölündü. Kardeş kardeşi öldürüyor. Bütün bu olaylar kimim işine yaradı, İsrail’in. Bazı olaylar bahane edildi ve Libya çökertildi. Bizim iktidarımız ‘NATO’nun Libya’da ne işi var’ diyordu. Bizde desteklemiştik ama 15-20 gün sonra Libya’ya savaş gemileri gönderdi ve Libya’yı bombaladık. Bugün Libya devleti diye bir devlet yok. Kimim işine yaradı, İsrail’in. Irak’tan sonra Suriye’de de IŞİD gelişmeye başladı. Peki, bu çatışmalardan kim istifade ediyor? İsrail. Emin olun bu koalisyondan da istifade edecek olan genelde Batı ise, özelde İsrail olacaktır. Kim Kaybedecek? Müslümanlar kaybedecek. Dolayısı ile Türkiye Müslümanları kıracak olan bir projede yer almamalıdır. Kesinlikle yanlış olur.” düşüncesini aktardı.

    "ANADOLU MEDYASINA DESTEK VERİLMELİ"

    Görüşmede Anadolu Yayın Platformu üyeleri sıkıntılarını Kamalak’a aktardı. Platform adına konuşan Anadolu Yayın Platformu Başkanı Sinan Burhan, yerel televizyonlara Basın İlan Kurumu desteklerinin aktarılmadığı, uydu maliyetlerini ve RTÜK cezalarını dile getirdi. Bu uygulamaların eşitlik ilkesine aykırı olduğunu belirten Kamalak ise Anadolu medyasının sorunlarını geçmişten beri dile getirdiklerini hatırlatarak, Anadolu medyasına destek verilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Cihan