Kamalak'tan İsrail ile Görüşmelere Tepki

Kamalak'tan İsrail ile Görüşmelere Tepki

Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak, Türkiye ile İsrail arasındaki görüşmelere tepki göstererek, Türkiye'nin İslam dünyasında yalnızlaştığını iddia etti

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Türkiye ile İsrail arasındaki görüşmeleri eleştirerek, iktidarın yanlış politikalarının Türkiye'yi İslam dünyasında yalnızlaştırdığını, İsrail ile ABD'nin yanına ittiğini iddia etti.
Kamalak, yaptığı yazılı açıklamada, iki ülke arasındaki yapıldığı iddia edilen mutabakatın gerekçesini sordu.
Mavi Marmara sürecinin ön plana çıkan tartışmalarından birinin de özür konusu olduğunu hatırlatan Kamalak, "Evet, bugün Türkiye bir özür sorunuyla karşı karşıyadır. AK Parti iktidarı Türkiye'ye bir özür borçludur. Kandırdığı için şehit ailelerinden özür dilemelidir. Kandırdığı için Türk milletinden özür dilemelidir. Kandırdığı için Kudüs sevdalılarından özür dilemelidir. Kandırdığı için Filistin halkından özür dilemelidir. Kandırdığı için yeryüzündeki bütün Müslümanlardan özür dilemelidir" ifadesini kullandı.
Gelinen noktanın, AK Parti iktidarının İslam dünyasına yönelik yanlış politikalarının bir sonucu olduğunu savunan Kamalak, iktidarın yanlış politikalarının, Türkiye'yi İslam dünyasında yalnızlaştırdığını, İsrail ile ABD'nin yanına ittiğini iddia etti.
Saadet Partisi'nin ısrarla dile getirdiği "şahsiyetli bir dış politika" vurgusunun önemi ve anlamının ortaya çıktığını belirten Kamalak, "İnşallah milletimiz zamanı geldiğinde bu utanç mutabakatını yırtıp atmasını bilecektir" değerlendirmesinde bulundu.