Kamalak: Sandık Sonucu ArazidenFarklı Oldu

Kamalak: Sandık Sonucu ArazidenFarklı Oldu

Seçimde bekledikleri oyu alamayan Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak, "Arazi böyle değildi ama sandıkta sonuç farklı oldu" dedi

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, milletvekili genel seçimine ilişkin, "Şu bir gerçek, beklediğimiz sonucu alamadık. Arazi böyle değildi ama sandıkta sonuç farklı oldu. Biz, doğrusu daha yüksek bir sonuç bekliyorduk" diye konuştu.

Kamalak, partisinin il başkanları ve il müfettişlerinin katılımıyla düzenlenen seçim sonuçları değerlendirme toplantısında yaptığı konuşmada, genel seçime BBP ile ittifak yaparak katıldıklarını hatırlattı.

BBP ile yaptıkları "milli ittifak"ın milletin ruhunu temsil ettiğini belirten Kamalak, seçim sürecinde ittifakın iyi yönetildiğini, teşkilatlar arasında tam bir uyum sağlandığını ifade etti.

Başta Genel Başkan Mustafa Destici olmak üzere tüm BBP camiasına teşekkür eden Kamalak, şöyle konuştu: Şu bir gerçek, beklediğimiz sonucu alamadık. Arazi böyle değildi ama sandıkta sonuç farklı oldu. Biz, doğrusu daha yüksek bir sonuç bekliyorduk. Bizim dışımızdaki tam 16 parti de binde 147 almış durumda. Niye böyle oluyor? Bunu mazeret olsun diye söylemiyoruz, her şeyden önce madem ki bir koşu var ortada, şartların eşit olması lazım. Ama bakıyoruz, bir tarafta devlet imkanını alabildiğine kullanan bir iktidar partisi, ayrıca Hazine'den tam 300 milyon lira alıyor, Saadet Partisi sıfır. Ama yarış, aynı kulvarda.

Seçim döneminde siyasi partilerin medyada da eşit yer almadığını öne süren Kamalak, yüzde 10 seçim barajını da eleştirdi.

Kamalak, "Eğer yüzde 10'luk baraj olmasaydı kanaatimizce HDP'ye giden oylar bu kadar artmayacaktı. Çünkü mevcut iktidarın 'yanlış uygulamalarından kurtulabilmek için' insanımızın, seçmenimizin önemli bir kısmı o tarafa yöneldi, malum medya, muhalif medya araya yönlendirdi. Hukukla, adaletle, demokrasi ile kati suretle bağdaşmayacak olan ve dünyanın hiçbir yerinde bulunmayan böylesine yüksek baraj iktidarı da vurdu. Netice itibarıyla ne olursa olsun seçimlerin halkımız için hayırlara vesile olmasını Cenabı Allah'tan niyaz ediyorum" diye konuştu.