Kamalak: Oylarımızı Arttırdık

Kamalak: Oylarımızı Arttırdık

Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, 30 Mart seçimlerinde oylarının yüzde 150 arttığını söyledi.

Kamalak, seçim sonuçlarını parti olarak değerlendireceklerini ifade ederek, Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde partinin ‘Anahtar’ parti konumuna geldiğini dile getirdi.

Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Karaman, Birol Aydın, Hasan Bitmez ve Gençlik Kolları Genel Başkanı Fatih Aydın ile birlikte basın mensuplarının karşısına geçen Kamalak, parti teşkilatları ve kamuoyuna önemli mesajlar verdi. Kamalak, seçim sonuçlarını parti olarak değerlendireceklerinin altını çizerek, Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi partinin ‘Anahtar’ parti konumuna geldiğini söyledi. 

SAADET, OYLARINI YÜZDE 150 ARTTIRDI

Kamalak, kazandıkları belediyelerin rakamlarını da kamuoyuyla paylaşarak, 2011 yılında yapılan genel seçimlerden sonra partinin oylarını arttırdığını söyledi. Kamalak, “Partimiz bu seçimlerde, 8 ilçe ve 17 belde belediye başkanlığını kazanarak varlığını hissettirmiştir.  3 ilçe ve 5 beldede itirazlarımız nedeniyle yeniden sayım yapılacaktır. Büyükşehir belediye meclis üyelikleri ve il genel meclisi üyelikleri dikkate alındığında partimiz bu seçimlerden yüzde 2.8 oy oranıyla çıkmıştır. Bu oran, son yapılan 2011 genel seçimleri dikkate alındığında ciddi bir yükselişin habercisidir. En son yapılan 2011 genel seçimlerindeki 1.2 oranındaki oy dikkate alındığında, partimizin 3 yıl gibi kısa bir sürede yüzde 150’lik bir oy artışı gerçekleştirdiği görülecektir. Elde edilen bu başarı asla küçümsenemez” diye konuştu. Kamalak, “Millî Görüş’ün atlattığı badireleri ve bölünmeleri görmezden gelerek, alınan 2.8’lik sonucu başarısızlıkmış gibi göstermeye çalışanlar iyi niyetten yoksundurlar” diye ekledi.