Kamalak: Esad'ı Ciddi Anlamda Uyardık

Kamalak: Esad'ı Ciddi Anlamda Uyardık

Saadet Lideri kamalak, 20 basın mensubuyla 2011'de Suriye'ye gidip Esad'ı uyardıklarını, şimdi herkesin bulundukları noktaya geldiğini söyledi

Saadet Partisi Genel Başkanı  Mustafa Kamalak, geçmişte Suriye konusunda yaptıkları uyarıların dikkate alınmadığını belirterek "Biz kimsenin gitmeye cesaret edemediği bir dönemde yaklaşık 20 basın mensubu ile Suriye'ye gittik, Esad'ı da ciddi manada uyardık. Aradan 5 yıl geçti, bütün dünya Saadet'in dediği noktaya geldi" dedi.

Kamalak, Terme ve Çarşamba ilçelerinde ziyaretlerde bulundu, partilileri ile bir araya geldi.

Kamalak, 13 yıl önce ülkenin en ücra köşesinde bile "Seçim güvenliği yok sandıklar taşınsın" şeklinde bir görüş ortaya atılmadığını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Bugün varsa bunun sorumlusu kim? Suriye konusunda da uyardık. 'Yanlış yapıyorsunuz' dedik. Biz kimsenin gitmeye cesaret edemediği bir dönemde yaklaşık 20 basın mensubu ile Suriye'ye gittik, Esad'ı da ciddi manada uyardık. Aradan 5 yıl geçti, bütün dünya Saadet'in dediği noktaya geldi. 'Burada bir çözüm sağlanacaksa barış sağlanmalı' dedik ama ne zaman bunun farkına vardılar, Aylan bebek sahile vurduktan sonra, 8 milyon Suriyeli dünyanın farklı yerlerine gittikten sonra."