Kamalak: Aylan Bebek Dış Politikanın İflasıdır

Kamalak: Aylan Bebek Dış Politikanın İflasıdır

Kamalak, Türkiyenin içinde bulunduğu çatışma, inatlaşma ve kamplaşma ve yangın yerine döndüğü coğrafyada, Saadet Partisi olmadan bir Meclis düşünülemeyeceğini söyledi...

Saadet Partisi; Genel Merkez, 81 il teşkilatları, Hanım ve Gençlik Kolları ve başta Anadolu Gençlik olmak üzere 40 civarındaki Milli Görüşçü Kuruluşları ile Başkent Ankara’da toplanarak Seçime Hazırlık ve Planlama Toplantısını gerçekleştirdi. Gün boyu süren toplantının açılışında konuşan Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, Türkiye’nin bugün içinde bulunduğu çatışma, inatlaşma ve kamplaşma ve yangın yerine döndüğü coğrafyada, Saadet Partisi olmadan bir Meclis düşünülemeyeceğini ve bunun vaktinin geldiğini söyledi.
 Milli Görüş’ün yer almadığı bir meclisin ülkenin hiçbir sorununu çözemeyeceğini ve milletin hiçbir derdine deva bulamayacağını kaydeden Saadet Genel Başkanı Kamalak, “Bir partiden 3 al, diğerine 5 ekle… Hiç bir şey değişmez. Bir kez daha görülmüştür ki; Saadet Partisi olmadan olmuyor. İşte bu 3 aylık sürecin tek hayırlı sonucu bu gerçeğin bir kez daha anlaşılmış olmasıdır.” dedi.
 “Kendi ikbalini değil, Ülkenin istikbalini düşünen bir meclis istiyorsak tek çare Saadet Partisidir. Hesabın değil hasbiliğin, öfkenin değil, aklıselimin hâkim olduğu, Basiret, feraset ve dirayet sahibi bir meclis istiyorsak,  Beytülmale sahip çıkan, fakir fukaranın, garip gurabanın hakkını gözeten bir Meclis istiyorsak tek çare Saadet Partisidir.” Diyen Kamalak, “Saadet Partisi, Meclis’in ruhu ve mayası, Türkiye’nin ise sigortası olacaktır!” ifadelerini kullandı.
 Pursaklar Selçuklu Kültür Merkezi’ndeki görkemli toplantıya Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu, Başkanlık Divanı Üyeleri, Genel İdare Kurulu Üyeleri, İl Başkanları, İlçe başkanları, Gençlik Kolları Başkanlığı, Anadolu Gençlik Derneği temsilcileri ve Milli Görüşçü Kuruluşların başkan ve temsilcileri hazır bulundu.
 Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, Saadet Partisi’nin bugünkü partilerin değil, mevcut bozuk düzenin alternatifi olduğunu belirterek, ülkedeki  gerginliğin ilacının kardeşlik ruhunu taşıyan Milli Görüşçülerde olduğunu belirtti. Önümüzde gerçekten çok daha önemli olan tarihi bir seçim olduğunu belirten Kamalak, “Bu seçim olmak ya da olmamak seçimidir. Kapı kapı dolaşacağız. Kimseye gülden ağır bir söz söylemeyeceğiz. Karşımıza mezar taşımızı dikseler bile yolumuzdan dönmeyeceğiz. Bu bozuk düzen yıkılacak, Adil bir Düzen mutlaka ama mutlaka kurulacaktır” diye konuştu.
 Pursaklar Selçuklu Kültür Merkezi’ndeki Saadet Partisi 1 Kasım Seçimlerine Hazırlık ve Planlama Toplantısında coşkulu tezahüratlar altında salona gelerek açılış konuşmasını yapan Genel Başkan Prof. Dr. Mustafa Kamalak, seçimlerin startını verdi.
 7 Haziran seçimlerinin üzerinden 3 ay geçtiğini ancak Türkiye’nin siyasi bir tiyatro ile zaman kaybettiğini belirten Kamalak, “Keşke Ne acıdır ki, 3 ay boyunca oynanan bu tiyatro, birlik ve kardeşliğimizi de kaybettirdi. Binlerce insanın işsiz kalmasına, binlerce esnafın kepenk kapatmasına, binlerce işyerinin iflasına neden oldu. ‘Akan kanı nasıl durdurabiliriz?, ülkede huzuru, barışı ve kardeşliği nasıl sağlayabiliriz?’ diye kafa yorması gerekenler, maalesef, tam tersine, ‘Oylarımızı nasıl artırabiliriz’ telaşına düştüler. Sonuç ise, 3 aylık bir fiyasko.”
 İŞTE KOALİSYON BÖYLE KURULUR
 “Yüzde 40 oy alan AK Parti hükümet kuramadı. Yüzde 25 oy alan CHP hükümet kuramadı. Yüzde 16 oy alan MHP ile yüzde 13 oy alan HDP’nin ne yaptığını ise zaten kimse anlayamadı.” diyen Kamalak, Milli Görüşün koalisyon başarılarına dikkat çekti: “Biz, 1974’te oyumuz sadece yüzde 11 iken MSP-CHP Koalisyon Hükümetini kurduk, Cumhuriyet tarihinin en şanlı zaferini, Kıbrıs Barış Harekâtını yaptık.  Türkiye’de ağır sanayi hamlesini başlattık. Türkiye’yi fabrikalarla donattık.”
 MSP-CHP Koalisyonu’nun büyük başarılarına karşın, Refah Partisi’nin de sadece yüzde 21 oy aldığında 1996’da Refah-Yol Hükümetini kurarak Türkiye ve dünya tarihinin en büyük atılımlarını yaptığına dikkat çeken Kamalak, “İşte Koalisyon böyle kurulur. İşte Hükümet böyle olunur. İşte milletin iradesine böyle sahip çıkılır. İşte tekeden süt böyle çıkarılır. İman varsa imkân vardır.” şeklinde konuştu.
 Kamalak, “Milli Görüş iktidar oldu, ümit oldu, hizmet oldu, bereket oldu. Hayra motor oldu. Şerre fren oldu. Milli Görüşle herkes kazandı. Geçmişimiz, geleceğimizin teminatıdır.” dedi.
 Rakamlara sığmayacak kadar büyük bir davanın mensupları olduklarını ifade eden Kamalak, “Kırılanı onarmak, döküleni toplamak, kanayan yaraları sarmak yine bize düşüyor. Durmak, yorulmak bize yakışmaz. Çünkü bizim feryadımız, düşmanlığımızdan değil, bu vatana, bu millete, olan sevdamızdandır.” şeklinde konuştu.
 AYLAN BEBEK, DIŞ POLİTİKANIN İFLASI
  “Küresel emperyalizme, ırkçı siyonizme, Batı’ya güvenmeyin” diye Türkiye’deki iktidarı uyardıklarını belirten Kamalak, “işte sonuç ortada. Şu resme bakın! Cesedi sahillerimize vurmuş bir bebek! Bu tablo sadece insanlığın değil, fakat aynı zamanda Türk dış politikasının da iflas ettiğinin “canlı şahidi”dir.”
 İslam coğrafyasında tarihin en büyük mülteci dramının yaşandığını belirten Kamalak, “Ya Rab, bu uğursuz gecenin yok mu sabahı?” Keşke biz haksız çıksaydık da Suriye’de 300 bin insan ölmeseydi. 8 milyon Suriyeli yerini yurdunu terk etmeseydi. Bunlardan iki milyonu Türkiye’mize gelip İstanbul’un, Ankara’nın sokaklarında dilenmek zorunda kalmasaydı.” Değerlendirmesinde bulundu.
 İNADINA KARDEŞLİK, İNADINA BERABERLİK
 Çözüm sürecinde de aynı kardeşlik vazifesini yaparak, Cumhurbaşkanı ve iktidarı, “Yapmayın” dedik. “Bu cadde çıkmaz sokak. Bu çözüm süreci değil, çözülme sürecidir” diye uyardıklarını ifade eden Kamalak, “Bu sürecin sonunda ya Türkiye bölünecek ya daha büyük çatışmalarla karşı karşıya kalacağız” dediklerine dikkat çekti. 
 Türkiye’nin son 30 yılda teröre her yıl yaklaşık 15 milyar dolar ayırarak  toplamda 450 milyar dolarlık bir harcama yaptığını dile getiren Kamalak, şunları söyledi: “Bu 450 milyar dolarla yeni bir Türkiye kurulurdu. Yani kaybeden biziz. Biz, her gün Kürtçe, Türkçe, ağıtlar yakarken, birileri Tel Aviv’de, Washington’da Londra’da viskilerini yudumlayarak İngilizce zafer şarkıları söylüyor. Uyardık, yine uyarıyoruz. IŞİD, KOBANİ, KANDİL, PKK, PYD, hepsi “Büyük Plan”ın “Küçük Parçaları”dır. Coğrafyamı daha da bölünerek “Mikro Devletçikler”, “Kabile Devletleri” kurulmak isteniyor. Asıl plan Büyük İsrail Projesidir. Büyük Ortadoğu Projesidir. Büyük İsrail Planı’nın nihai hedefi ise Türkiye’nin parçalanması, Büyük İsrail Devleti’nin kurulmasıdır. Bu karanlık mihraklara cevabımız, “İnadına kardeşlik-İnadına beraberlik”dir.”
 ADİL DÜZENİ KURACAĞIZ
 Bugünkü dünyada 925 milyon insanın her gece aç yattığını, her 6 saniyede bir çocuğun açlıktan öldüğünü ifade eden Kamalak, buna karşın tek bir en büyük bankanın varlığının ise 129 ülkenin gelirinden fazla olduğuna dikkat çekerek, “Bu zulüm düzenini yıkıp yerine Adil Bir Düzen kurmaya mecburuz. Mücadelemiz bunun içindir. Çünkü biz siyaseti, mal için, ikbal için yapmıyoruz. Biz siyaseti, mevki için, makam için yapmıyoruz. Biz siyaseti, milletvekili, bakan, başbakan olmak için yapmıyoruz. Biz, siyaseti, Allah rızası için yapıyoruz, Allah rızası için, Allah rızası için.”
  
 Kaynak : Milli Gazete