Kamalak: Akan Kanı Durdurmak için Mücadele Veriyoruz

Kamalak: Akan Kanı Durdurmak için Mücadele Veriyoruz

Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak, Türkiye'de yaşanan çatışmalı ortamla ilgili mesajlar verdi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, partisinin Elazığ milletvekili adaylarının tanıtım toplantısına katıldı. Özel bir otelin konferans salonunda düzenlenen aday tanıtım programına genel başkan yardımcıları, milletvekili adayları, il ve ilçe teşkilat başkanları, teşkilat üyeleri ile birlikte çok sayıda partili katıldı.

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak konuşmasında, “Kritik bir dönemden geçiyoruz. Bu ülkenin asayişinden, güvenliğinden, emniyetinden sorumlu olan iktidar sahipleri sanki kahramanlık taslıyor gibi muhalefeti eleştirirken Sivas'ın doğusuna gidemiyorsunuz diyor. Bu ülke bizim, bu ülke hepimizindir. Eğer bir takım siyasiler Sivas'ın doğusuna gidemiyorsa can, mal güvenliği münasebetiyle ülkenin belirli bölgelerine adım atamıyorsa bunun sorumlusu kim? Ne olur bu güzel illerimizin, yüreği iman dolu yiğit insanlarına sorun, vebal altında kalmayın." dedi.

Seçim güvenliğine de değinen Kamalak, “2002 seçimlerine gidilirken Türkiye'nin herhangi bir noktasında, köyünde, kasabasında, kıyısında, köşesinde seçim güvenliği yoktur, sandıklar buradan taşınsın diye bir sorun var mıydı? Şu an bizzat iktidar partisinin yüksek seçim kurulundaki temsilcisi diyor ki şuralarda ülkenin belirli yerlerinde sandık güvenliği yoktur. Oralarda adil seçim yapılamaz. Sandıklar oralardan taşınmalı diyor ve doğruda söylüyor onu da belirteyim. Sorumlusu ise ülkeyi bu hale getirenlerdir. Saadet Partisi olarak büyük endişe içindeyiz. Bu süreç Türkiye'yi ya bölünmeye götürecektir yada çok daha büyük çatışmalarla karşı karşıya getirecektir." diye konuştu.

Kedisinin Cizre'ye gittiğini belirten Kamalak şöyle devam etti; "Akan kanı nasıl durdurabiliriz? Annelerin göz yaşını nasıl silebiliriz? Bunun mücadelesini veriyoruz. Bizim partimizdeki herhangi bir arkadaşımız milletvekilliği için söyle bir partiye yönelecek olsa kapıda değil sokağın başında kaparlar." dedi.

Konuşmaların ardından Kamalak, partisinin adaylarını tanıttı.