Kalvinistler, Protestanlar, Tapınakçılar ve Oppus Dei’ciler

Kalvinistler, Protestanlar, Tapınakçılar ve Oppus Dei’ciler

Abdurrahman Dilipak'ın bugünkü köşe yazısı...

Batıda okulların, hastahanelerin büyük bir bölümü kiliselerin kontrolündedir.. Bizdeki Saint Benoit ya da Notre dame de Sion, Notre Dame de Lourd Fransız Okulu, Saint Pulcherie Fransız Okulu, Saint Michel Fransız lisesi, Saint Joseph Fransız Erkek Lisesi, Amerikan kolejleri hep Hıristiyan tarikatlarının okullarıdır.. Yine Haçlı döneminden kalma birtakım yapılar hâlâ korunmaktadır. Mesela Christianty Army ya da God’s Army bunlardan bazıları.. Mussolini’nin kara gömleklileri yani İzciler, bu geleneğin devamıdır aslında.. Bizdeki Yavrukurtlar ve Grizedli İzciler bu maksatla örgütlenmişlerdi..

Bizdeki diğer gizli gençlik kampları da bir şekilde bu mirasın devamıdır ve sanılandan daha yaygın bir örgütlenme içindedirler..

Şu “ılımlı İslam” konusunu konuşuyoruz ya, batılılar bu ihaneti önce kendi dinlerine yaptılar. Artık inandıkları gibi yaşamıyorlar, yaşadıkları gibi inanıyorlar.. Din onlar için sadece bir ritüel. Din de değil artık, religio..

Katoliklik, Ortodoksluk, Protestanlık, Kalvinizm, Scinetolistler, Mormonlar aynı dine mi inanıyorlar şimdi! “Dinlerarası diyalog” filan, aslında herkesi kendilerine benzetmenin bir aracı olarak paketlenip servis edilen şeyler

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ