Kahraman Doktor: Kimse Çocuk Katili İsrail'i Suçlamıyor

Kahraman Doktor: Kimse Çocuk Katili İsrail'i Suçlamıyor

Gazze’de gördüğümüz şeyin tanımı devlet terörüdür…

İsrail’in 51 gün süren ve 2000’den fazla Filistinlinin ölümüne neden olan saldırılarıyla ilgili Al Jazeera’ye konuşan Norveçli Doktor Mads Gilbert, Gazzelilerin verdiği ismiyle ‘Kahraman Doktor’, Gazze’de görev yaptığı süre boyunca tanık olduğu görüntüleri şu sözlerle anlattı:

 

“Benim de çocuklarım ve torunlarım var. Bugünün dünyasında bunun yaşandığını görmek istemezsiniz. Şimdi herkes IŞİD’in ya da Boko Haram’ın kafa kesmesinden bahsediyor. Ben Gazze’de kafası kopmuş çocuklar gördüm, elimde fotoğraflar var. Bu fotoğrafları göstermiyorum çünkü açık bir şekilde insanlık dışı görüntüler. Ancak hiç kimse çocukların katledilmesi dolayısıyla İsrail’i suçlamıyor. Bu suçlama hep ‘teröristler’ adı altında başka kesimlere yöneltiliyor. Gazze’de gördüğümüz şeyin tanımı devlet terörüdür. İşgalci güce karşı insanların kendini savunmasıdır. İşgal altındaki insanları bombalayan işgalci bir güç nasıl kendini savunuyor olabilir?

 

Bir doktor olarak, daha fazla sargı bezi, ilaç, ekipman göndermeyin diyorum. Şunu söylüyorum; bombardımanı durdurun, ablukayı kaldırın, Filistinlilerin insan olduğunu kabul edin ve buna göre davranın. Onların insanlık ailesine katılmasına izin verin. Uluslararası hukuk aracılığıyla onları koruyun. Şu anda yaşanan kargaşayı önleyecek ilaç budur.”