Kafkasya'dan Şehid Haberi Geldi

Kafkasya'dan Şehid Haberi Geldi

Kafkasya Emirliği Mücahid Komutanlığı kaynaklarından...

Kafkasya Emirliği Mücahid Komutanlığı kaynaklarından, Arap gönüllü Mücahid Muhanned'in ölüm haberi ile ilgili onay geldi. Fakat bu arada Çeçenya'nın Serzhen-Yurt civarında meydana gelen mücadele hakkında işgal medyasına yansıyan bilgiler hala tartışmalıdır.

Hatırlatalım, dün (21.Nisan.Perşembe) işgal medya kaynakları gece saatlerinde Rusya'nın kuklabaşı Çeçen mürted Kadirov'a referansla Serzhen-Yurt bölgesi ormanlık alanında 5-6 kişiden oluşan bir Mücahid mobil gurubu ile silahlı çatışma yaşandığını ve 2 Mücahidin şehid edildiğini duyurdu.

Bu arada mürted çetesinin lideri Kadirov'da «öldürüldüğü iddia edilen Arap gönüllü Mücahid Muhanned» hakkında, onun bizzat tanıyan insanlar tarafından «ölümünün teyid edildiğini ve kimliğinin tespit edildiğini» ve ayrıca «Muhanned ile birlikte İnguşetya yerlisi bir Mücahidin dünkü silahlı çatışmada şehid edildiği» duyuruldu.

Aslında kukla medya kaynakları Avturı ile Serzhen-Yurt köyleri sınırındaki ormanlık bölgede mürted Kadirov çetesi ile Mücahidlerin arasında silahlı bir çatışma olduğunu ve yerel görgü tanıklarıda dün (21.Nisan.Perşembe) Avturı ile Serzhen-Yurt köyleri sınırındaki ormanlık bölgeye 3 zırhlı Ural askeri aracın girdiğini söylemişti.

Bir başka gelen habere göre de Mücahidler ve yerel Kadirov çeteleri arasındaki mücadele Nikihat köyü yakınlarında gerçekleşti.

Bu arada Kadirov'un sözde Rus özel servisleri Arap gönüllü Mücahid Muhanned hakkında: «Muhanned (asıl adı ile Khaled Yousef Muhammed Al-Emir ) 'in 1969 doğumlu ve ABD'de öğrenim gördüğünü Ortadoğu ülkelerinden birinde eski bir askeri pilot olduğu bilgisini» verdi.

Mürted çetebaşı Kadirov, «Mücahid Muhanned'in ölümünün Kafkasya Emirliğine ağır bir darbe olduğu» yorumunu yaptı.

Arap gönüllü Mücahid Muhanned (diğer çağrı adı ile Abu Enes) Çeçenstan'a gelmeden önce Bosna, Kosova ve Afganistan'da cihada katıldı.1999 yılında Çeçenya'ya geldi. Amir Hattab, Ebu Velid ve Ebu Havs komutasında savaştı.Son yıllarda da, Çeçenya (Vilayat Nokhchicho) Doğu Cephesi birimlerinde bir süredir Emir (Mücahid Komutanı) olarak görev yapıyordu.

Geçtiğimiz 2010 yılı Sonbaharında da, 3 Çeçen komutan (Amir Hüseyin, Aslambek ve Tarhan) 'ın Bi'at yeminlerini geri çekerek Kafkasya Emirliğinden ayrılmak istemelerinin ve Mücahidler arasında çıkan bazı fitne ve dedikodular ile bağlantılı olarak Arap gönüllü Mücahid Muhanned sorumlu tutuldu. Daha sonra Kafkasya Emirliği Emiri Dokka Ebu Osman tarafından Çeçenya Vilayeti Doğu Cephesi komutanlığı lav edilerek dağıtıldı.

ShamilOnline