Kafkasya'da Çatışma

Kafkasya'da Çatışma

Dağıstan'ın çeşitli bölgelerinde meydana gelen olaylarda son iki günün bilançosu:12 ölü ve yaralı...

Kafkasya Emirliği Dağıstan Vilayetinin çeşitli bölgelerinde son iki gün (27ve 28.Nisan) içinde yerel kukla polis güçleri ile Mücahidler arasında meydana gelen silahlı çatışmalar ve Mücahid operasyonlarının bilançosu: 12 kişi öldü ve yaralandı.

Tsumandinski bölgesinde meydana gelen olaylar
— Rus işgal kaynakları dün 27.Nisan Çarşamba öğleden sonra Tsumandinski bölgesi Kvanada köyü eteklerinde Mücahidlerin yerel kukla polisini pusuya düşürdüğünü duyurdu çıkan silahlı çatışmada 2 kukla ağır yaralandı ve 1 tanesi öldürüldü.

Kukla yönetim ölürülen kuklanın Tsumandinski bölgesi GOVD departmanından kıdemli çavuş rütbesinde olduğunu teyid etti. (bazı kaynaklar kukla yönetimin kayıplarını ölü sayısı 2 ve yaralıyı 3 kişi olarak bildirdi.) gerçekte neler olduğu henüz netleşmedi ve çelişkili bilgiler yayınlanmaya devam ediyor.

Tsumandinski bölgesi Kvanada köyü civarında iki gün önce (25.Nisan Pazartesi) Mücahidler ile yerel FSB çetesi arasından şiddetli bir silahlı çatışma olduğunu ve bu mücadele de Mücahid mobil takım komutanı da dahil 2 Mücahidin şehid olduğu» iddia edilmişti. O mücadele sırasında kukla polis güçleri olayı her ne kadar sözde «özel bir operasyon» olarak duyursa da gerçekte Kvanada-Tlondoda karayolunda seyir halindeki kukla askeri konvoyuna ormanlık alandan Mücahidler tarafından bombaatar ve otomatik tüfeklerle ateş açılarak kukla silahlı güçler pusuya düşürüldü bazıları yaralandı ve araçları tahrip edildi ancak kuklalar aradan üç gün geçtiği halde ölü ve yaralı kayıplarını açıklamadı.

Ayrıca dün 27.Nisan Çarşamba günü Gigatli-Urukh köyüne 500 metre mesafedeki Agvali-Botlih karayolu üzerinde şiddetli bir patlama meydana geldi. Yaklaşık 10 kg TNT ye eşdeğer şiddetteki bombanın patlaması sonucu karayolunda 2.5 metre çapında bir krater oluştu. Olayda ölen yada yaralanan olup olmadığı hakkında kukla yönetim detay bildirmedi.
Bu arada hatırlatalım Tsuntinski ve Tsumandinski bölgesinde geçtiğimiz 11-12.Nisan'da da 17 kukla polis öldürüldü ve ağır yaralandı. (haberin detaylarına buradan bakınız)

Gunib, Levashinski alanında 27 Lt'lik patlamaya hazır ev yapımı bomba keşfedildi.
Yerel kukla yönetim, Gunib , Levashinski alanı Hadzhal-Mahi köyü yolunda (Shamilkale 150.Km si) 26.Nisan.Salı günü patlamaya hazır 27 litre (12 ve 15 litrelik iki ayrı metal tankta amonyum nitrat ve alüminyum tozu karışımı olarak hazırlanmış) ev yapımı bomba tespit edildiğini duyurdu. Ayrıca Shamilkale (eski Mahachkale)'de yerel FSB kukla subayının aracına bomba düzeneği koyulduğu iddia edildi.Kukla yönetim aracın alarm sisteminin çalışması halinde patlayacak şekilde bombanın hazırlandığını ve etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Kızılyurt İlçesi Sultanyangiyurt köyünde patlama 5 kukla polis ağır yaralandı
Yerel kukla yönetim, Kızılyurt İlçesi Sultanyangiyurt köyünde dün gece (27.Nisan.Çarşamba) şiddetli bir patlama meydana geldiğini duyurdu. Sultanyangiyurt köyünde bir içkili restorant-cafe de meydana gelen patlamada 5 kukla polis ağır yaralandı.

Shamilkale (eski Mahachkale) de 2 Mücahidin şehid edildiği duyuruldu.
İşgal medya kaynaklarının iddiasına göre Shamilkale (eski Mahachkale) de 2 Mücahidin şehid edildiği duyuruldu. Ulusal terör önleme komitesi «NAK» sözcüsü bu sabah Shamilkale (eski Mahachkale) de kenar semtlerden birinde 9 katlı bir binanın bu sabah (28.Nisan.Perşembe) yerel saat ile 07.15 civarı kukla yönetim FSB «özel kuvvetler» güçlerince bloke edildiğini ve evdekilere silahlarını bırakıp teslim olmaları istendiği ve teslim olmayan Mücahid şüphelilerinin öldürüldüğünü duyurdu. Kuklalar şehid (insh'Allah) edilen Mücahidlerin kimliklerini Kurban ve Bilal Magomedov olarak açıkladı.
Ayrıca kukla yönetim bu sabah yerel saat ile 06.00 civarından Khanad köyünde bir bakkal dükkanı yakınında patlamaya hazır bir bomba keşfedildiğini ve etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

ShamilOnline.org