Kafkasya'da Çatışma: 7 Şehid İddiası

Kafkasya'da Çatışma: 7 Şehid İddiası

Dağıstan Kizlyar bölgesinde şiddetli çatışmalar yaşanıyor.Kukla yönetimin iddiası: «7 Mücahid şehid edildi

İşgal kuvvetlerinin son raporlarına göre,«çatışmalar Malaya Kozyrevka, Shauıman yakınında Ukrayna çiftliği ve Chernyayevka köyleri yakınlarında bir kaç alanda yaşandı.Dağıstan FSB (özel kuvvetler) ve ROVD (çevik kuvvet) çetesi bölgede savaş helikopterleri, zırhlı araçlar ve ağır havan topları kullanıyor.»

İşgal medyası her zaman olduğu gibi şiddetli çatışmaların yaşandığı bölgede kayıplarla ilgili her zamanki gibi çelişkili bilgiler vermeye devam ediyor. Dün öğle saatlerinde «3 Mücahin şehid edildiğini» duyuran kukla yönetim ileri saatlerde kendilerinden de «1 FSB (özel kuvvetler) çete askeri öldürüldüğünü ve 2 ROVD (çevik kuvvet) çete polisi ağır yaralandığını» duyurdu.

Ancak akşam saatlerinde tekrar açıklama yapan kukla işgal kaynakları «Pazar günkü çatışmalar boyunca 7 Mücahidin şehid edildiğini ve kendi kayıplarını 1 ölü 3 ağır yaralı» olarak duyurdu. Bazı işgal medya kaynakları da «şehid edilen Mücahid sayısını 8» olarak bildirdi.


Bölgeden son gelen haberlere göre, «kukla yönetimin güvenlik kuvvetleri çetesi Chernyayevka köyünde özel bir evde bir Mücahid grubunun kıstırıldığı» bildirildi. Eve yönelik saldırı bir kaç saattir devam ediyor ve işgal çetesi o bölgeyi zırhlı araçlar ve ağır silahlar ile bloke etmiş durumdalar.

Bu arada belirtelim Kafkasya Emirliği Dağıstan Mücahidleri komuta merkezi henüz bölgede meydana gelen olaylar ile ilgili bilgileri netleştirmedi.

ShamilOnline.org