Kafkasya'da Büyük Pusu

Kafkasya'da Büyük Pusu

Çeçenistan, Shatoy bölgesi Borzoy Köyü civarında Kukla elebaşı Kadirov'un Askeri Birliğine pusu

Kafkasya Emirliği mücahid kaynakların haberine göre, Rus kukla Kadirov'un eski Vostok (Doğu) Taburu organize milis suç çetesi dün (10.Haziran.Cuma) hic beklemedikleri bir anda Mücahidler tarafından Shatoy bölgesi Borzoy köyü ormanlık alanı civarında pusuya düşürüldüler.

Mücahid haber kaynaklarının ilk verilerine göre,Mücahidler ile Kadirov'un suç çetesi, Askeri Birliği arasında bir kaç saat süren şiddetli savaş sonucu 7 yerel mürted öldürüldü en az 15'te ciddi derecede yaralanan var.

Bu arada Borzoy köyü yerel sakinleri dün geceden bugün (11.Haziran.Cumartesi) öğle saatlerine kadar bölgeden yoğun silah sesleri geldiğini ve yerel mürtedlerin karadan havan topu atışı yaptığını ve havadan helikopter desteği ile Borzoy köyü civarındaki ormanlık alanın sıkı kontrol altında olduğunu söylediler.

Mürtedlerin elebaşı Kadirov yönetimi ise henüz ciddi kayıpları hakkında yandaş medyasına herhangi bir detay bildirmedi ve anlaşılan beklenmedikleri anda verdikleri kayıplarla demoralize olan kukla yönetim, her zaman olduğu gibi başarısızlıklarını gizlemek için halkı avutacak bir senaryo peşindeler.

ShamilOnline.org