Kadirov'un Yerli İşbirlikçileri

Kadirov'un Yerli İşbirlikçileri

Rus yanlısı Çeçenistan Devlet Başkanı Ramzan Kadirov'u, Türkiye kamuounda meşrulaştırma çalışmalarına bir yenisi daha eklendi...

hmet Hacı Kadirov Vakfı'nın ödülüne layık görülen Seyfullah Türksoy öncülüğünde bir yıl önce Çeçenistan'a düzenlenen ziyaretin bir benzeri geçtiğimiz günlerde gerçekleştirildi.

Bu yıl ki davete icabet edenler arasında Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, MHP Adana Millet Vekili Muharrem Varlı, Fazıl Özen (Kafkas Çeçen Dayanışma Komitesi Eski Başkanı), Adana Ceyhan Belediye Başkanı, Vakit Gazetesi Muhabiri Hüseyin Kuloğlu, İBB Ceosundan Bazı İsimler, Ak Parti'nin Bazı il ve ilçe Başkanları, Fethullah Gülen Cemaati Temsilcileri, Süleyman Efendi Cemaati Temsilcileri, Adnan Oktar'ın Temsilcisi, Türkiye Gazetesi Ve TGRT, İsmail Kahraman TGRT yer alıyor.

Çeçenistan'a giden heyet içerisinde yer alanlar, Ramzan Kadirov öncülüğünde gerçekleştirilen açılışlara katıldılar. Gudermes'te gerçekleştirilen cami açılışında Ramzan Kadirov 'un Halkı arasındaki mütavaziliği ve halkı ile bütünleşmesini gören Türkiye heyetindeki katılımcılar Ramzan Kadirov'a kısa sürede duydukları hayranlık ve sevgiyi dile getirdiler.

İMKANDER'DEN ZİYARETE TEPKİ

Türkiye'den Çeçenistan'a giden heyete, İmkander Genel Başkanı Murat Özer, tepki gösterdi. Özer, yaptığı yazılı açıklamasında ". Rus Hükümeti tarafından tahsis edilen iki uçakla, Kadirov tarafından yaptırılan camiyi açma bahanesiyle, çoğunluğunu iş adamlarının oluşturduğu, gazeteci-yazar, belediye başkanı ve akademisyenlerden müteşekkil bir grup, Çeçenistan'a götürülmüşlerdir" dedi.

Türkiyeli heyeti işledikleri hatadan ötürü özür dilemeye çağıran Özer, açıklamasına şöyle devam etti: "Çeçenistan'da işgalin ortadan kalktığı, ülkenin müreffeh ve insanlarının mutlu olduğu yalanına inandırılmaya çalışılan heyet, eğer akıl ve vicdan sahibiyse, nasıl bir ihanet senaryosunun figuranı durumuna düşürüldüğünü anlamış olmalıdır. Eğer bu yalana inanmışlarsa, kendilerini Çeçenistan'a ilk indiklerinde havaalanında karşılayan devasa boyuttaki Vladimir Putin ve Medvedev portrelerini görmemiş olmalıdırlar.

Semalarında Rus bayrağı dalgalanmasın diye binlerce şehid verdiğimiz Gazi Grozni'mizin sokaklarındaki Rusya Bayraklarını da görmemiş olmalıdırlar. Çeçenistan'ın tüm yer altı zenginliklerini ve petrolünü sömüren ve geri kalan az bir miktarı da işbirlikçisi Kadirov'un kişisel ihtiyaçları ve sapkınlığıyla meşhur olmuş kirli zevklerine harcasın diye Çeçenistan'da bırakan işgalcilerin meş'um yüzlerini görmek için daha başka hangi kanıt aranmaktadır.

Çeçenistan'ın mücahid devlet başkanı Şehid Abdülhalim Sadullayev'in mübarek naşını kamyon arkasına bağlayıp, yerlerde sürükleyen ve ayaklarıyla tekmeleyen Ramzan Kadirov isimli düşük seviyeli bir hainin masasında iftar eden, O'nun Çeçen halkından çaldığı paralarla yaptırdığı Dırar Mescidi'ni törenle açan kişiler, hem tarih önünde, hem de 250 bin şehidimizin aziz hatırası önünde mes'uldürler."

Bir yıl önce Çeçenistan'a giden Türkiye heyeti içerisinde de TGTV başkanı Necati Ceylan, Vakit Gazetesi ve Milli Gazete Yazarı Mustafa Özcan, Yeni Şafak Yazarı Resul Tosun, Dünyaya Yeni Söz Gazetesi Yazarı Yavuz Selim Kurt, Vakit Gazetesi yazarı Mehmet Koçak da yer almaktaydı.


Resul Tosun ve Çeçenistan



Yavuz Selim Kurt ve Çeçenistan




isra haber