Kadirov :  Putin'e Canım Feda

Kadirov : Putin'e Canım Feda

Çeçenistan'daki özgürlük mücadelesini yok eden aktörlerden kukla Ramazan Kadirov Rus büyükelçisinin öldürülmesini yorumladı.

Çeçenistan'daki özgürlük mücadelesini yok eden aktörlerden kukla Ramazan Kadirov Rus büyükelçisinin öldürülmesini yorumladı.
 
Rusya'nın işgali altındaki Çeçenistan'da direniş liderleri ve ailelerine karşı gerçekleştirilen terör saldırılarının bir numaralı sorumlusu olan Cumhurbaşkanı Ramazan Kadirov, Rusya'nın Türkiye Büyükelçisi Andrey Karlov'un öldürülmesiyle ilgili yaptığı açıklamada "Bu olay, tüm dünyanın teröre karşı mücadele etmesi gerektiğini bir kez daha gözler önüne serdi" ifadelerini kullandı.
 
Dün akşam Ankara'da silahlı suikasta uğrayan Rus Büyükelçi Karlov, hayatını kaybetmişti. Büyükelçi Karlov'un Ankara'da uğradığı suikast sonucu ölmesinden ardından sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yapan Kadirov, şunları belirtti: "Bu alçakça bir cinayet ve doğrudan veya dolaylı olarak bu cinayete karışan herkes ağır bir şekilde cezalandırılmalı. Bu olay, tüm dünyanın teröre karşı mücadele etmesi gerektiğini bir kez daha gözler önüne serdi. Tüm ülkeler ve özel servisler mücadele etmeli. Aksi takdirde bu veba tüm dünyaya yayılacak. Sadece ilaç ve tavsiyelerle bu vebayı ortadan kaldırmak mümkün değil."
 
PUTİN'E CANIM FEDA 
 
Kadirov, geçtiğimiz yıllarda Rusya Devlet Başkanı Putin‘in kendisini Devlet Onur Nişanı ile ödüllendirmesi üzerine Rusya ve Putin'e methiyeler dizen açıklamalarda bulunmuştu.
 
Kadirov, Putin‘in sadık bir hayranı olduğunu belirterek, "Benim ve halkım için yaptıklarından dolayı ona her zaman minnettar olacağım. Böyle bir insan için hayatını vermek en kolay iş. Onun her emrini yerine getireceğimi, onun için her zorluğun üstesinden geleceğimi belirtmek isterim. O dünyada herkesten ve her şeyden çok sevdiğim biridir ve onun düşmanı benim düşmanımdır." ifadelerini kullanmıştı.