Kadirov, direnişçilerin ailelerini tehdit etti

Kadirov, direnişçilerin ailelerini tehdit etti

Çeçenistan Başkanı Kadirov, Çeçen ailelerini kendilerine yardımcı olmamalrı halinde ülkeden sürmekle tehdit etti

Çeçenistan’ın başkenti Grozni’de 4 Aralık’ta düzenlenen saldırıların polisi hedef aldığı öne sürülürken Bölge başkanı Ramzan Kadirov, direnişçilerin ailelerini tehdit etti.

Bölge basınına açıklama yapan Kadirov, saldırıların Doku Umarov’un kardeşi Ahmet Umarov tarafından gerçekleştiğini iddia etti. Elinde bunu ispatlayan video kayıtlarının olduğunu öne süren Kadirov, “Biz Doku’yu öldürdük. Ahmet de benzer kaderi paylaşacak. Nerede ise onu bulacağız” dedi.

Kadirov, saldırıyı gerçekleştiren direnişçilerin ailelerini, yakınlarını ve köylülerini tehtit etti. Bölge başkanı, kendilerine yardımcı olmamaları halinde direnişçi ailelerinin Çeçenistan’dan sürüleceğini ve bir daha bölgeye geri dönüşlerine izin verilmeyeceğini söyledi.

Çeçenistan İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre saldırı Aslan Byutukayev ve Adam Tagilov tarafından gerçekleştirildi. Byutukayev “Kavkasya Emirliği” direnişçileri içerisinde liderlik vasıfları ile öne çıkıyor. Bölge medyası onun Şamil Basayev tarafından kurulan “Riyaz’us-Salihin” örgütünün lideri olarak tanıtıyor.