Kadir Topbaş BM'de Konuşacak

Kadir Topbaş BM'de Konuşacak

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Dünya Belediyeler Birliği (UCLG) Dünya Başkanı sıfatıyla dünya genelindeki yerel yönetimleri temsilen Birleşmiş Milletler'in Ekonomik ve Sosyal Konsey Toplantısı'na konuşmacı olarak davet edildi.

BM'nin New York'taki merkezinde yapılacak toplantı için ABD'de bulunan Topbaş, Ekonomik ve Sosyal Konseyi'nin (ECOSOC) Birinci Entegrasyon Toplantısı'na katılacak.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon'un akil adamlar grubu niteliğindeki 26 kişilik 2015 Sonrası Kalkınma Gündemine dair Seçkin Kişiler Yüksek Düzeyli Paneli'nde görev yapan Başkan Topbaş, dünyadaki tüm yerel ve bölgesel yönetim ağlarını temsilen katılımcılara hitap edecek.

New York BM Merkezi'nde düzenlenecek toplantının açılış konuşmalarını ECOSOC Başkan Yardımcısı Vladimir Drobnyak, BM Genel Kurul Başkanı John Ashe, BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon ve UNHABITAT Yetkili Müdürü Joan Clos gerçekleştirecek.

Birleşmiş Milletler sistemi, 2012 yılından bu yana üye devletler, sivil toplum örgütleri ve özel sektör temsilcileriyle yapılan istişareler sonucu Binyıl Kalkınma Hedeflerinin devamını getirecek 2015 Sonrası Kalkınma Gündemini ve Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerini belirlemek üzere çalışmalar yürütüyor.

Daha önce BM Genel Kurulu'nun açılış oturumuna da Siyasi Üst Kurul'a hitap etmek üzere davet edilen Topbaş, Birleşmiş Milletler Yerel Yönetimler Danışma Kurulu (UNACLA) Başkanlığı görevini de sürdürüyor.