Kadir Mısıroğlu'na Şifa Dilerken

Osmanlılar İlim ve İrfan Vakfı Genel Sekreteri Ali İhsan Bahadır, İstanbul’daki özel bir hastanede yoğun bakıma alınan 86 yaşındaki tarihçi Kadir Mısıroğlu’nun durumu hakkında evvelki gün -İHA’ya- şu açıklamayı yaptı:

“Bir buçuk yıldır diyabetik şeker rahatsızlığından dolayı hastanedeyiz, zaman zaman gelip gidiyoruz. Buna bağlı kanda oluşan enfeksiyon sebebiyle üstadımız şu anda yoğun bakıma alınmış durumda. Enfeksiyonu düşürmeye çalışıyorlar. Şu anki seyir biraz ciddi. Bütün muhiplerinden dua bekliyoruz, istirham ediyoruz.”

Şafi Allah’tan şifa diliyorum Kadir Ağabeyimize.

***

YUNAN MEZALİMİ – Türk’ün Siyah Kitabı müellifinden bahsediyoruz, hey!

Milletin mukaddesatıyla savaşta Yunan işgal ordusunu geride bırakanları telin maksadıyla söylediği bir sözden ötürü Mısıroğlu’nu “Yunan hayranı, Türk düşmanı” ilan etmek son derecede zalimce idi.

Son derecede?

Yok, daha ileri derecesi de varmış.

Mısıroğlu’nun yoğun bakıma alındığı haberini kına yakarak, zevkten dört köşe olarak, sevinçten göbek atarak karşılayan sayısız “Atatürkçü”nün / Kemalist’in ‘Ooooh, sefam olsun’ içerikli sosyal medya paylaşımlarını okurken ürperdim.

***

Ömrü boyunca “Atatürk” kültü ve Kemalizm ile mücadele eden bir adama kin duymalarını anlarım, düşmanlıklarını yadırgamam; fakat düşmanlıkta da bir asalet olmalı.

Yoğun bakımda yatan hastayla uğraşmayacak kadar, hele hasta yakınlarının yanında hiç uğraşmayacak kadar edebi olmalı insanın.

Sosyal medyada Mısıroğlu’nun hayatî derecede ciddi sağlık sorunuyla dalga geçmek, bu konuda espri yarıştırmak, ulu orta gülüp eğlenmek nedir?

Azgınlık.

Bu yazı toplam 799 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar