Kadın Kameraman Mülteciye Çelme Taktı

Kadın Kameraman Mülteciye Çelme Taktı

Macaristan'da kampa götürülmek istemeyen ve polisten kaçan mülteciye, kadın kameraman sırf daha iyi görüntü alabilmek için çelme taktı.

Macaristan'da yaşananlar bu kadar da olmaz ki dedirtti. 'Avrupa'da kıyıya vuran' insanlığa Macar kameraman bir de çelme taktı. Bir kadın kameraman, sırtındaki oğluyla polisten kaçmaya çalışan göçmene çelme takıp yere düşürdü. Bununla da yetinmeyen muhabir, diğer göçmenlere de tekme attı.
Ülkelerindeki çatışmalardan kaçan sığınmacılar giremesin diye sınıra dikenli tel çeken, sığınmacıları kamplara sokmaya çalışan ve komşu ülkelerin gönderdiği yardım araçlarının ülkeye girişinde zorluk çıkaran Macaristan'dan, gazetecilik etiği ve insanlık yerle bir oldu.
Sırbistan sınırındaki Roszke köyünde kampa yerleştirilmeyi beklemekten yorulan göçmenler, polisten kaçtı ve nereye gittiklerini bilmeden civardaki tarlalara koşmaya başladı. O sırada göçmen bir babayla oğlunun yere kapaklandığı görüldü.
RTL muhabiri Stephan Richter'in çekip Twitter hesabında paylaştığı videoda yere kapaklanan babanın dönüp muhabire bağırsa da polise yakalanmaktan kurtulamadığı görülüyor.
Etraftaki muhabirlerin kaydettiği diğer görüntülerde de, aşırı sağcı Jobbik partisi bağlantılı olduğu öğrenilen Lazlo’nun kaçmaya çalışan diğer göçmenlerin arasına girip yanından geçenlere tekme attığı görüldü.
KANALDAN KOVULDU

Öte yandan Lazlo'nun çalıştığı N1TV kanalının internet sitesinde, "Bugün bir iş arkadaşımız kabul edilemez davranışlar sergiledi. Kendisinin işine derhal son verilmiştir" açıklaması yapıldı.